Pittige Kerrie Kokos Spread

posted in: Dips en spreads | 2

Laatst kocht ik in Duitsland in een hele leuke biologische winkel in Aken, een potje met gember-kerrie spread.
Toen ik naar de ingrediënten ging kijken, wist ik meteen dat ga ik zelf maken.
Zeker ook, omdat ik weet dat jullie dol zijn op lekkere spreads, na alle positieve berichten op de bloemkoolspread en wortelspread :) Deze spread is wat anders, omdat het niet op basis van groenten is, maar op basis van kokosen dat de structuur heel anders, door het
de kokos is deze heel spread heel romig.

p.s het recept van de lijnzaadcrackers volgt later :)

Bloemkoolspread

Bloemkoolspread

Wortelspread

Wortelspread

Pittige Kerrie Kokos Spread

Pittige Kerrie Kokos Spread

IMG_5640

Nodig:

1 kokosnoot, geschild en zonder bruine huid
4 el pindakaas
2 tl curry pasta
1/2 tl kerriepoeder

Hoe maak je het:
1. Pureer de kokosnoot, pindakaas, curry pasta en kerriepoeder in een keukenmachine.
2. Schep het mengsel in een steelpan en verwarm al roerende 5 minuutjes.
3. Schep weer terug in de keukenmachine en pureer nogmaals kort.

Geeft 2 kleine potjes

2 Responses

  1. Klinkt lekker.. Alleen ik zie mezelf alleen geen kokosnoot slachten. Is er een alternatief?

Leave a Reply