Vegan Kersen Taart

posted in: Taart, vegan | 2

 

kersentaart-min

 

Ohh wat ik blij dat het weer op en top zomer is, want zomer betekent: Kersen!!!
Waarschijnlijk mijn meest favoriete fruit van alle heerlijke fruitsoorten die onze wereld te bieden heeft.
Normaal vind ik kersen te duur om mee te bakken en smikkel ik zo rauw uit het doosje op. Maar toen ik 2 kilo hele rijpe kersen kon scoren voor 3 euro (de markt is geweldig :)), ging een wereld van mogelijkheden open om er mee te bakken. Ik besloot er een Kokos Kersen Taart van te maken, het heerlijke romige van cashewnoten en kokosmelk combineerde ik met de zoete rijke smaak van kersen. En wat was deze taart lekker en ook een plaatje om naar te kijken (als ik dat over mijn eigen baksel mag zeggen ;))

 

kersentaart2-min

 

Nodig:
50g cashewnoten
250ml kokosmelk (ik gebruikte zelfgemaakte)
1/2 tl agar agar
2 el geraspte gedroogde kokos
85g havermout
1 1/2 el kokosolie
1 1/2 el stroop
200g kersen zonder pit
1/4 tl agar agar

Hoe maak je het:
1. Doe de cashewnoten samen met de kokosmelk in een kom en laat een paar uur weken.
2. Maak ondertussen de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm (16cm) met bakpapier.
3. Meng ondertussen de havermout, kokosolie en stroop tot een stevig deeg.
4. Schep het deeg in de springvorm en druk aan totdat de hele bodem bedekt is.
5. Bak de bodem in 10-15 minuten goudbruin.
6. Pureer de cashewnoten, kokos, agar agar en kokosmelk tot een glad mengsel.
7. Giet het mengsel in een steelpan en breng al roerende aan de kook, zet het vuur dan lager en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
8. Giet het mengsel in de springvorm. Zet de springvorm even in de koelkast.
9. Pureer de kersen samen met de 1/4 tl agar agar tot een glad mengsel
10. Giet het kersenmengsel in een steelpan, breng al roerende aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
11. Giet het kersenmengsel op het cashewnoten mengsel in de springvorm.
12. Spreidt het kersen mengsel uit over de bovenkant en garneer met wat extra kersen.
13. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

Geeft 4-6 porties

2 Responses

  1. Hoe groot is\zijn de springvormen die jullie gebruiken?
    Vind ik wel fijn om steeds te weten. Vaak wordt het nl. niet
    vermeld. Niet alleen bij jullie hoor.

    vr. gr. Anja

Leave a Reply