Volkoren Parmesaans brood

posted in: Brood, Snacks | 2

Wederom een heerlijk Italiaans-geinspireerd brood. In dit brood wordt Parmezaanse kaas verwerkt dat het een heerlijke lichte kaas-achtige smaak geeft, een beetje oregano zorgt voor het ultieme Italiaanse gevoel. Ik gebruik in dit recept verse gist omdat ik dat nog had liggen, maar als je gedroogde wil gebruiken kan dat natuurlijk ook neem dan 5,5g in plaats van 11g. En in plaats van oregano kan je natuurlijk ook basilicum of gemengde Italiaanse kruiden of iets dergelijks gebruiken.

Volkoren Parmesaans brood
Aangepast van Sugarlaws

Nodig:
– 185g volkoren meel
– 125ml warm water (+/- 50C)
– 1/2 el suiker
– 1/2 tl zout
– 30 g geraspte Parmezaanse kaas (ik heb gewoon voorgeraspte gekocht)
– 2 tl gedroogde oregano

Hoe maak je het:
Meng het meel, de suiker en zout. Voeg daar het water aan toe en roer totdat het gemengd is. Voeg de kaas en oregano toe en roer tot het een deeg is.
Leg het deeg op het aanrecht en kneed het ongeveer 2-3 minuten. Leg het deeg in een kom, dek af en laat op een warme plek 45-60 minuten rijzen.
Sla de lucht uit het deeg en rol het uit tot een dunne rechthoek. Rol die rechthoek op tot een rol en maak deze weer dunner door er met je handen over te rollen. Snijdt deze rol in twee-en. Maak diepe diagonale inkepingen in de 2 rollen. Leg de op een bakplaat minimaal 7cm uit elkaar en dek af, laat ongeveer 40 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 190C. Plaats een schaaltje water op de bakplaat naast de broden en bak 20-25 minuten totdat de bovenkant net bruin wordt. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Geeft 2 kleine broden

2 Responses

  1. Anonymous

    Hallo! ik vind je site echt geweldig en bijzonder!
    Wil dit brood heel graag een keertje maken alleen kan niet ontdekken wanneer de gist erbij moet? Dankjewel!

  2. I.

    Dankjewel voor het compliment :)
    En ik zie idd dat ik vergeten ben om te zeggen wanneer je het gist erbij moet doen. Als je droge gist gebruikt (zakje van dokter oetker) dan kan je het gewoon door de bloem mengen. Gebruik je verse dan moet je hem oplossen in een beetje van het warme water en dan door de bloem roeren met de rest van het water.
    Laat me weten hoe het geworden is :)

    groetjes Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.