Wortel-appel Repen

posted in: Gebak, Koekjes, Snacks, Taart | 3

Wortel in gebak? Is dat lekker? Jaa!! En het is natuurlijk ook nog heel erg gezond :) hallo vitamine A, beta-caroteen, vezels etc. etc. Maar wat nog mooier is, is dat dit echt waar een van de lekkerste & kleverigste (dat is positief!) repen is die ik ooit heb gemaakt, ze gezond zijn, je de ingredienten bijna zeker allemaal in huis hebt en nog beter dat ik ze zelf bedacht heb :) Heb je nog meer redenen nodig om ze te maken?

Wortel-appel repen

Nodig:
60ml melk
1 tl citroensap
4g lijnzaad + 2 el heet water
40g + 1 el suiker
1/4 tl vanille-extract
60g appelmoes
90g wortel, geraspt
1/2 appel (ongeveer 70g), in stukjes
85g volkorenbloem
1/2 tl kaneel
1/2 tl maagzout (of bakpoeder)
snufje zout

Hoe maak je het:
1. Meng de de melk en citroensap en het lijnzaad met het water en laat ongeveer 5 minuten staan.
2. Bekleed een schaal met bakpapier (ik maak altijd 2 stroken eentje leg ik verticaal en eentje horizontaal in de schaal en ik vouw het papier om de schaal heen en dan leg ik er iets zwaars in zodat het blijft liggen totdat het deeg erin gaat)
3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
4. Meng de lijnzaad, suiker en appelmoes.
5. Voeg de vanille, wortel, appel en melk toe en roer door.
6. Mix de bloem, kaneel, maagzout en zout in een aparte kom.
7. Roer het bloem-mengsel door de natte ingredienten totdat alles net gemengd is (als je geen strepen bloem meer ziet).
8. Giet het in de vorm en bestrooi met de extra suiker.
9. Bak 35-40 minuten totdat het goudbruin is.
10. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en snijdt dan in repen

Geeft 6 repen
Per reep 105 kcal.

3 Responses

  1. Ik vroeg me af waarvoor je de appelmoes zou kunnen vervangen? Ben je site aan het doorzoeken voor geschikte tussendoortjes voor m’n budgetchallenge, en er staan veel geschikte repen op! Voor deze heb ik vrijwel alles in huis, maar ik vind het zonde/het past niet in m’n budget om een hele pot appelmoes te kopen als ik maar 60 gram nodig heb…

  2. Oh ik bedacht me ineens, een gepureerde banaan zal waarschijnlijk ook werken toch?

  3. @ Alynda,
    Ik had je challange gezien super leuk! Je ook zelf appelmoes kunnen maken met de goedkoopste appels die je kan vinden en de rest invriezen? Banaan moet ook wel lukken denk ik, maar is niet goedkoper als zelfgemaakte appelmoes denk ik :)

Leave a Reply