Vetvrije Gember Repen

posted in: Brownies, Repen, Snacks, vegan | 3

 
Een tijdje geleden maakte ik zelf gekristalliseerde gember, nu kon ik het natuurlijk allemaal zoals het is eten. Maar ik vind het veel leuker om het te verwerken in een ander baksel. Ik wou in eerste instantie zelf gemberkoek maken, aangezien ik hier dol op ben. Maar toen kwam ik dit recept tegen via Foodgawker voor gemberrepen die een beetje op brownies zouden lijken. En aangezien ik ook dol ben op de kleverigheid van brownies, wist ik dat ik ze moest proberen. En het was zeker geen foto keuze heerlijk zoet en kleverig, met een kick van de gember en zoals je gewent van De Bakparade, ook heel gezond!

Vetvrije Gember Repen
Aangepast van Full Measure of Happiness

IMG_6888

IMG_6890
Nodig:

 • 2el = 40g appelmoes
 • 50g lichtbruine basterdsuiker
 • 1.5 tl lijnzaad + 1.5 el heet water
 • 1 tl vanille extract
 • 60g volkorenbloem
 • 1 tl gemalen gemberpoeder
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1/8 tl zout
 • 60g gekristalliseerde gember, fijngesneden

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm met aluminiumfolie.
 2. Meng de appelmoes en suiker goed.
 3. Roer het lijnzaad en vanille erdoor en roer weer goed.
 4. Roer de bloem, gemberpoeder, bakpoeder en zout erdoor en meng tot het net gemengd is.
 5. Schap de gekristaliseerde gember erdoor.
 6. Schep in de vorm en strijk de bovenkant zoveel mogelijk glad.
 7. Bak 20-25 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is.
 8. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in stukken.

Geeft 6 stukken

Voedingswaarde per stuk

Kcal 99
Eiwit 1
Koolhydraten 22.2
Vet 0.3
Verzadigd vet 0
Vezels 1.8

3 Responses

 1. Gember reepen.Yummy:)

 2. Hoi Inge, leuke blog heb je! Ik heb zelf ook een blog waar ik recepten en ideeen deel. Alleen is het wel in het Turks. Ik zal je vaker bezoeken. Gr. Selma

 3. Ik was vandaag bij de Tuinen en zag die gekristaliseerde gember (alles van Neal’s yard is 2e gratis op het moment ;)) en herinnerde me dat je een recept had dat dat gebruikte… Dus meegenomen, en nu ga ik deze maken :D

  M’n man houdt niet zo van gember, dus meer voor mij (en mijn schoonpapa)

Leave a Reply