Ik zie ze zo vaak op Amerikaanse blogs, heerlijke baksels met bosbessen erin en wat zien ze er lekker uit. Maar maken is hier in Nederland zelfs als je ze uit de diepvries koopt vaak een dure aangelegenheid. Maar toen ik op de markt 2 kleine doosjes voor 1 euro kon scoren wist ik meteen dat er met één doosje gebakken zou worden.
En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan, wat zijn deze muffins heerlijk! Heerlijk zoet en prachtig roze van de bosbessen! Een echte aanrader.
Nog een kleine verandering, veel mensen hadden aangegeven het vervelend te vinden dat de calorie informatie onder de recepten stond, ik heb er nu een apart tabblad voor gemaakt, zodat je zelf kan bepalen of je het wél of niet wilt weten.
Havermout Appelmoes Bosbes Muffins
Aangepast van Joy the Baker
Nodig:
- 75g volkorenbloem
- 25g havermout
- 45g muesli (of 70g havermout)
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl baking soda
- 1/8 tl zout
- 1/2 tl kaneel
- 115g appelmoes
- 60ml (soja)melk + 3/4 tl azijn of 60ml karnemelk
- 50g lichtbruine basterdsuiker
- 1 1/2 tl gemalen lijnzaad + 1 1/2 el warm water
- 70g blauwe bessen
- 1 el bosvruchten jam
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet 9 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
- Meng de azijn en melk en zet weg. Meng de lijnzaad en water en zet 5 minuten weg.
- Meng de bloem, havermout, muesli, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel in grote kom.
- Meng in een aparte kom de appelmoes, melk, suiker, jam en lijnzaadmengsel.
- Roer de natte ingredienten door de droge en meng totdat het net gemengd is.
- Schep de bosbessen door het beslag.
- Vul de vormpjes voor 2/3 vol.
- Bak 16-18 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen op een rooster
Geeft 9 muffins
Voedingswaarde per muffin zie voedingswaarde tabblad
Anne
Lijkt mij erg lekker! Een tip voor goedkope blauwe bessen en ander fruit; probeer het bij een Turkse winkel!
Lydia
Ik heb de havermout-appelmoes-bosbes-muffins gemaakt met verse zelfgemaakte appelmoes. Ik haalde er 24 mini muffins uit. Lekker hoor.
Sylvia
Ziet er goed uit! :)
Anonymous
Heerlijk!
Bedankt voor het delen.
Groetjes Patricia