Wist je dat je barbecue saus niet alleen van tomaten kan maken? Je kan er ook ander fruit (ja tomaten zijn fruit) aan toevoegen voor een extra smaakje.
En welk fruit is er nu in seizoen? Perziken en nectarines!
En wat krijg je dan? Perzik Barbeque Saus!
Het is heerlijk zoet, maar ook een beetje kruidig door de kruiden, een echte aanrader bij een lekkere vegetarische burger :)
Kruidige Perzik Barbecue Saus
Aangepast van Urban Strawberries
Nodig:
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 225g perziken, in stukken
- 1 el citroensap
- 1 tl cajunkruiden
- 6 el water
- 6 el ketchup
- 1/2 el honing
Hoe maak je het:
- Bak de ui en knoflook in een klein scheutje olijfolie totdat de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het mengsel aan de kook.
- Laat het mengsel 3 minuten koken.
- Zet het vuur lager en laat 20-30 minuten pruttelen.
Geeft één klein potje perzik-ketchup.
Recept is makkelijk te verdubbelen.
Lies
Oh dat klinkt lekker, en origineel ook! (is weer eens wat anders dan de mensen die alleen maar ketchup of mayonaise recepten erop kunnen zetten)
Die ga ik maken! Bedankt voor het recept ;)
Lies
Heb het gemaakt vandaag. En was erg lekker! Had er alleen iets teveel cajunkruiden in gedaan waardoor het net iets te pittig was. En ik had er zelf ook nog een el tomatenpuree bij gedaan.
Alleen bij de mijne zag je de stukjes allemaal nog zo goed zitten, vooral van de perzik. Terwijl ik die tamelijk klein had gesneden. De perziken waren nog wel vrij hard, dus mijn vraag, heb jij het met zachte erg rijpe perziken gemaakt?
De Bakparade
Wat leuk dat je het geprobeerd hebt :)
Mijne waren inderdaad redelijk zacht, maar er zaten aan het einde ook nog wel wat stukjes in, vond ik juist wel lekker :) Wil je hem echt glad hebben dan zeg ik staafmixer ;)
Lies
Bedankt voor je antwoord! En ja dat is een goeie, haha, helemaal niet aan een staafmixer gedacht ;)