Gedroogde Fruit Repen

posted in: Snacks, Suikervrij, vegan | 5

Dit is een recept dat ik al heel lang heb willen maken en ik heb al vaker een poging gewaagd en het lukte nooit. Ik wilde zo graag ”fruit leathers” maken, ik weet niet of er een Nederlandse term voor is, maar het is gemengd fruit dat gepureerd worden en dan gedroogd wordt, het heeft een beetje de textuur
van een winegum en het is heel erg lekker :)
Maar wat ik het allerleukst vind aan deze repen?
Het feit dat ze zo leuk opgerold zijn en je ze tijdens het eten mag afrollen, het doet me terug denken aan de ”Lange Jan” van vroeger of zure matten of ander heel fout maar stiekem heel erg lekker
snoep uit mijn jeugd :)

Gedroogde Fruit Repen

Nodig:
  • 175g bosvruchten
  • 1 mandarijn
  • 125g rozijnen
  • 75g dadels (zonder pit)
  • snuf kaneel
  • 2 el honing
Hoe maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Pureer alle ingredienten met een staafmixer of (bij voorkeur) met een keukenmachine.
  3. Spreidt het mengsel uit op het bakpapier en probeer de randen dikker te maken, dan het midden.
  4. Bak het 1-2h totdat de bovenkant zacht maar niet echt plakkerig meer aanvoelt. Laat helemaal afkoelen in de oven.
  5. Knip met bakpapier en al in repen en rol op.
Geeft 6 fruitrepen

5 Responses

  1. Marieke

    Dit wil ik ook altijd nog eens maken, maar ik houd niet van dadels.
    Heb je een idee voor vervanging?

    Groetjes van Marieke

    • Inge

      Hmm dat is moeilijk, je proeft de dadels niet echt.. dus misschien toch met proberen?
      Of anders gedroogde pruimen gebruiken?

      • Marieke

        Dank je voor je reactie, Dan ga ik t maar proberen! Volgende week want nu kom ik niet meer aan dadels ;-)
        Ik zal laten weten wat ik ervan vond.
        Trouwens leuke recepten heb je!
        Probeer nu zonder suiker te gaan, maar hou er van bakken dus jou recepten zijn super!

  2. Marjo

    Heerlijk!!
    Ik leef me nu helemaal uit, met diverse soorten fruit. Geweldig dat dit bestaat, en dat jij dit met ons deelt!
    Hartelijk dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.