Rocky Road Brownie Taart

posted in: Gebak, Snacks, Taart | 0

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar hij is er eindelijk het recept voor mijn heerlijke
verjaardagstaart.
Een goddelijke brownie bodem bekleed met dik en romig glazuur en gegarneert met allerlei lekkere
dingen zorgen voor een spectaculaire verjaardagstaart.

Rocky Road Brownie Taart 

Nodig brownie-bodem:

  • 240g bloem
  • 390g suiker
  • 60g cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 225ml melk + 1el azijn
  • 120ml appelmoes
  • 190ml koffie
  • 1 banaan
  • 50g pure chocolade
  • grote hand marshmallows
Hoe maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een grote kom.
  3. Meng in een andere kom de melk, appelmoes en prak de banaan erdoor.
  4. Roer de natte ingrediënten door de droge en klop tenslotte de koffie met een mixer erdoor.
  5. Roer de stukjes chocolade en marshmallows erdoor.
  6. Bak de taart 50-60 minuten, totdat een sateprikker er bijna schoon uitkomt en de taart los begin te trekken van de zijkant.
Nodig Roomkaas Chocolade glazuur:
  • 100g zachte boter
  • 100g roomkaas
  • 100g poedersuiker
  • 2 el cacao
  • 1-3 el melk
Hoe maak je het:
  1. Klop de boter, roomkaas, poedersuiker en cacao met een mixer tot een luchtige massa. Voeg eventueel de melk toe als het mengsel te dik is.
Nodig in elkaar zetten:
  • 1 brownie chocolade bodem
  • 1 roomkaas chocolade glazuur
  • 50g chocolade, fijngehakt
  • grote hand mini marshmallows
  • hand amandelen, fijngehakt
  • evt. chocolade decoratieballetjes
Hoe maak je het:
  1. Besmeer de brownie chocolade bodem met het roomkaas chocolade glazuur.
  2. Garneer met de chocolade, marshmallows, amandelen en chocolade balletjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.