Jippie het is weer tijd voor de Food Blog Swap en deze keer kreeg ik de eer om iets te bakken van Eten met Iris. En het moment dat ik de site opende in mijn internetbrowser wist ik al wat ik ging maken. Want helemaal bovenaan stond de link naar een recept voor Dadel Spelt repen en ik had net voor het eerst speltbloem gekocht, dus het was het perfecte recept.
En het was een succes, super super lekker zijn deze repen, perfect om in te pakken en mee te nemen naar je werk en op het moment dat je je 3 of 4 dipje hebt, deze uit je tas te trekken :) En je bent zo weer op gekikkerd!
Spelt Dadel Noten RepenAangepast van Eten met Iris
Nodig:
- 150g dadels
- 1 el lijnzaad
- 5 el heet water
- 65g speltbloem
- 100g muesli
- 25g boekweitgrutten
- 1/2 tl bakpoeder
- 100g studentenhaver, grof gehakt
- 25g chocolade, fijngehakt
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
- Zet 100g dadels onder met heet water en laat 15 minuten staan.
- Snijdt de andere 50g dadels in kleine stukjes.
- Pureer de geweekte dadels, samen met het water en lijnzaad met een staafmixer fijn.
- Meng in een adere kom, het speltbloem, muesli, boekweitgrutten en bakpoeder.
- Schep de natte ingredienten door de droge.
- Schep de chocolade en de studentenhaver erdoor.
- Schep in de vorm en bak 15 minuten.
- Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken
Geeft 8 repen
Suikervrij Banaan Mueslibrood | De Bakparade De Bakparade
[…] Maar wat nog miste? Een suikervrije variant, maar die is er nu. Geinspireerd op het recept van de dadel spelt repen, wederom gemaakt met de heerlijke natuurlijke zoetheid van dadels en de stevige bite van de zeer […]
Augustus | De Bakparade De Bakparade
[…] heerlijke spelt-dadel repen voor de […]