Zomerse Gezonde Kokos Kiwi cakejes

posted in: Cupcakes en Muffins, Gebak | 3

Kiwi’s, zo lelijk aan de buitenkant met hun bruine en harige huid.
En als je hem dan doorsnijdt, het prachtige glanzende groen met de prachtige zwarte spikkeltjes.
Daar wordt je toch blij van!
Maar er is een probleem, ik eet nooit kiwi’s zo. Zo’n gedoe, je moet een mesje hebben, een lepeltje
en je handen zitten erna helemaal onder.
Nee dan heb ik mijn kiwi liever gedroogd of in een lekker cakeje. En dat is wat ik met deze heerlijke
tropische cakejes deed, ik combineerde de kiwi met het zoete van aardbei en honing en het tropische van|
kokos. Zo kan ik wel een kiwi eten :)

Zomerse Kokos Kiwi Cakejes

kokos kiwi  cakeje

Nodig:
2 kiwi’s, fijngesneden
130g speltmeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
80 ml melk
2 el olie
1 el chiazaad + 3 el water (of 1 el lijnzaad+ 3 el water)
2 el honing
3 el aardbeien jam
25 g kokos + 2 el om de cakejes te bestrooien

Hoe maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius,  zet papieren cakevormpjes in een muffinvorm
2. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom.
3. Meng in een andere kom het chiazaad, de olie, melk, honing en aardbeienjam.aan toe.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge.
5. Voeg de kiwi en kokos toe en meng.
6. Verdeel het mengsel over de vormpje en bestrooi met de overgebleven kokos.
7. Bak ze 25 minuten in het midden van oven totdat ze goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt.
8. Laat ze 5 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm.

Geeft 6 cakejes.

(Visited 2,020 times, 1 visits today)

3 Responses

  1. Omdat ik nog wat kokosmelk overhad heb ik op je site gezocht naar een recept en ik heb de cakejes vanochtend gemaakt! Ze goed gelukt en heeeel erg lekker :)

  2. Ze zijn heeeeerlijk deze cakejes:)
    Voor mij wel aan de zoete kant…..ga vandaag voor de tweede ronde met wat minder suiker en honing:)
    Ik blijf genieten van je site:)

    Groetjes Jiska

  3. Nooit verwacht maar ze zijn heeeeeeerlijk! Heb wel maar 1 volle theelepel honing gebruikt, was zoet genoeg!

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.