Kruidige Wortel Champignon Spread

posted in: Dips en spreads | 0

Op Facebook kreeg ik de vraag, of ik een recept had met daarin heel veel kruiden, nu dat
had ik nog niet, maar wat niet is kan altijd komen, toch :)
Dus ging ik aan de slag met het maken van een paté want dat was het eerste dat in me op kwam. En met
een beetje inspiratie van de Dikke Vegetariër creëerde ik deze heerlijke spread.
Ik gebruikte een hand gemengde kruiden uit mijn eigen tuin onder andere basilicum, tijm, oregano, peterselie en bieslook,
maar je kan alle kruiden die je lekker vind gebruiken.

 Kruidige Wortel Champignon Spread

chamignonwortelpateNodig:

250g champignons, in plakjes
2 wortel, in grove stukken
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
50g walnoten
100ml groentenbouillion
1 flinke hand gemengde kruiden
4 el paneermeel

Hoe maak je het:

1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook kort aan, totdat ze glazig zijn.
2. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten totdat ze lichtbruin beginnen te worden.
3. Voeg de wortel toe en bak nogmaals 5 minuten.
4. Schep het groentenmengsel in de keukenmachine. Veeg de pan schoon en rooster de walnoten totdat ze
geurig zijn. Laat de walnoten iets afkoelen.
5. Voeg de bouillion, paneermeel en kruiden toe en pulseer een aantal keer, voeg de walnoten toe en pulseer
totdat het redelijk fijn is maar noug wel structuur heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.