Een tijdje geleden maakte ik al de gezondere kaneelbroodjes opnieuw, maar ik had meerdere varianten op koffie/kaneelbroodjes
en die moesten ook wat meer liefde krijgen (vind ik), want ze zijn heel erg lekker. Tegelijkertijd zijn deze broodjes de perfecte manier,
om de laatste pruimen die nu nog aan de bomen hangen en dus in de winkels liggen op een andere manier te verwerken.
Pruim Kaneel Koffiebroodjes
Nodig:
1/2 zakje gist
2 el suiker
165g volkorenmeel
1 el olie
snufje zout
100g gedroogde pruimen
2 pruimen, in kleine stukjes
40g amandelen, fijngehakt
2 tl kaneel
Hoe maak je het
1. Week de gedroogde pruimen 10 minuten in heet water en pureer daarna grof.
2. Meng 125ml lauwwarm water met de gist en 1/2 el suiker en laat 5 minuten staan.
3. Doe de bloem, suiker en zout in een grote kom.
3. Roer het gist-mengsel en olie erdoor tot er zich een deegbal vormt.
4. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten op een bestoven oppervlakte totdat het deeg glad en elastisch is
5. Laat het deeg 2h afgedekt op een warme plek rijzen.
6. Sla het deeg terug en rol het uit tot een rechthoek.
7. Meng de pruimenpuree en kaneel en smeer dit uit over de rechthoek, verdeel de stukjes pruimen en amandel erover.
8. Rol de deeglap op en snijdt in 10 stukken.
9. Leg de stukken tegenelkaar in een springvorm en laat afgedekt op een warme plek 45 minuten rijzen.
10. Bak 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Geeft +/- 10 stuks
Elsbet | La Vie Pure
Oh, wauw, heerlijk!
W
De link naar de kaneelbroodjes werkt niet.. verwijst naar een pagina zonder tekst. Deze lijken me overigens wel lekker alleen heb ik geen pruimen in huis, zal vast ook met rozijnen werken? Over die 2 eetlepels suiker val ik niet hoor..
Inge
Ahh tnx voor de tip en lijkt me geen probleem om het met rozijnen te maken :)