Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op rijstpap, ik heb zelfs een keer een rijstpap week gehad!
Ik maakte rijstpap met zoete aardappel, karamel en peer, chai, kokos en mango. Maar pompoen rijstpap? Dat had ik nog niet gemaakt
en zoals zo vaak combineer ik graag twee van mijn favorieten in de hoop dat ze elkaar versterken. Bij deze rijstpap ik dat zeker geval, de heerlijke herfstige smaak van de pompoen en de heerlijke romige smaak van de rijstpap.
Wat maakt deze rijstpap een feestje van mijn ochtend :)
Pompoen Rijstpap
Nodig:
180g gekookte zilvervliesrijst
350-450 ml (plantaardige) melk
150g rauwe pompoen, geraspt
hand rozijnen
1/2 tl koekkruiden (zelfgemaakt!)
1-2 el honing
Hoe maak je het:
1. Doe de zilvervliesrijst, melk, pompoen, rozijnen en koekkruiden in een steelpannetje en zet op een hoog vuur.
2. Zodra het mengsel begint te koken en zet dan heel erg laag, zodat het nog net kookt.
3. Laat het 20-30 minuten koken totdat het de dikte heeft welke jij wilt. Roer de honing erdoor en eet hem koud of warm.
Geeft 2-3 porties
Anonymous
Ik maakte dit als kerstontbijt hmmmmmm. Bij mij zag het er niet zo smeuïg uit als op je foto maar wel lekker!