Zoete Aardappel Pannenkoeken

posted in: Ontbijt | 8

Af en toe heb je gewoon zin om jezelf te verwennen met een wat decadenter ontbijt. En dan kan je aan de croissantjes met jam gaan. Maar pannenkoeken als ontbijt dat is mijn keuze als ik een decadent ontbijt wil. In Amerika heel normaal en ik vind dat we dat ook maar eens in Nederland moeten invoeren.
Want buiten dat het heel erg lekker is, kan het ook zeker gezond zijn. Kijk maar een naar deze heerlijke zoete aardappelpannenkoeken vol smaak, vezels, vitamine en mineralen. Een top ontbijt!

zoeteaardappelpannenkoek2


zoeteaardappelpannenkoek1

Nodig:

60g volkorenmeel
3/4 tl bakpoeder
snuf zout
1/2tl koekkruiden
1 el lijnzaad+ 1 el heet water
120ml melk
70g zoete aardappelpuree
5-10 druppels stevia

Hoe maak je het:

1. Meng het meel, bakpoeder, zout en koekkruiden.
2. Meng in een andere kom de lijnzaad, melk, zoete aardappelpuree en stevia.
3. Roer de natte ingrediƫnten door de droge, zodat alles net gemengd is.
4. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op medium vuur met een klein beetje boter erin.
5. Schep 3-4 grote eetlepels beslag in de pan.
6. Bak 2-3 minuten totdat er belletjes ontstaan. Draai om en bak nogmaals 1 minuut.

Geeft 4 pannenkoeken, genoeg voor 1 persoon.

Aangepast van Healthy Food for Living

8 Responses

 1. Klinkt lekker! Ik las eerst appel pannekoek (oeps)…

  Ik ben gek op pannekoek, dus ga deze vast en zeker eens uitproberen!
  Liefs

 2. Wat een leuke recepten heb je hier! en ook nog eens plantaardig, fijn :) ik link je op mijn site!

 3. Jammer dat ik gisteren al mijn zoete aardappel gebruikt heb voor zoete aardappel friet, als ik nog een beetje had bewaard had ik deze pannenkoeken nu al kunnen proberen! Een volgende keer dan maar.

 4. Klinkt heerlijk!ik las dat er geen ei in gaat, wordt het dan niet droog? En zou er wel een ei in kunnen?

  • Nee het was juist super sappig door de zoete aardappel, maar je kan het lijnzaad makkelijk vervangen door een ei.

   • Hoi Inge,
    Dank je wel voor je reactie! Ik ga hem zeker uitproberen.
    Groetjes

 5. ik zie zo vaak recepten bij jou voorbijkomen met zoete aardappelpuree.. moet dat ook eens leren maken :p vroeg me af: ik heb geen bakpoeder maar wel natriumbicarbonaat (baking soda) dat is niet helemaal hetzelfde, maar kan ik dat voor elkaar vervangen en dan de helft van de hoeveelheid gebruiken ofzo?
  thanks voor je leuke blog anyway :)

Leave a Reply