Haloumni Burger

posted in: Hoofdgerecht | 3

Schreef gisteren al over het geweldige Green Kitchen Travel kookboek. Vandaag deel ik dan eindelijk het beloofde recept van de halloumni burgers. Toen ik deze burgers zag staan wist ik dat ik ze moest maken. Waarom? Omdat de burger er super lekker uit zag op de foto, omdat het een uniek recept is, maar ook omdat ik graag eens met halloumni wilde koken. Halloumni is een hele stevige kaas die zijn oorsprong vind in Cyprus en is gemaakt van geiten-, schapen- en koeienmelk. Halloumni heeft een heel hoog smeltpunt, waardoor hij perfect is om te grillen en dat is wat we in dit recept gaan doen.

Ik ben wel benieuwd hebben jullie nog lekkere recepten met halloumni?

halloumniburger

Nodig:

200g courgette
150g wortel
200g halloumni
1/2 tl gedroogde munt (of verse)
120ml yoghurt
2 el tahin
2 el limoensap
1 tl honing
snuf zout
voor opdienen: ijsbergsla, geraspte wortel, plakjes komkommer, kiemen

Hoe maak je het:

1. Rasp de wortel, courgette en halloumni grof. Doe ze allemaal in een kom, roer de munt erdoor.
2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
3. Vorm burgers van het wortelmengsel. Doe dit door de burgers stevig aan te drukken, laat het overtollige vocht eruit lopen. Pas op: de burgers zullen los zijn, maar ze worden steviger in de pan.
4. Doe de burgers in de koekenpan en druk met een spatel stevig aan. Bak de burgers aan beide kanten tot de halloumni gesmolten is en de burgers stevig en goudkleurig zijn.
5. Meng de yoghurt, tahin, limoensap, honing en zout tot een sausje.
6. Neem een groot blad ijsbergsla en beleg dit met wortel, komkommer en kiemen. Leg hier een of twee burgers op en garneer met de tahin saus.

Genoeg voor 2-3 personen

 

3 Responses

  1. Klinkt heerlijk, maar ehm.. Is het niet Haloummi?

  2. Schrijf ik het zelf nog fout ook. Ik bedoel dus: Halloumi.

  3. klinkt heerlijk!!

Leave a Reply