Aubergine Feta Couscous Burgers

posted in: Hoofdgerecht | 0

Ik heb al heel veel vegetarische burgers op de blog staan, ik plaatste een tijdje geleden zelfs een overzicht met meer dan 30 zelfgemaakte burgers. Maar er kan altijd een bij! En deze burger ziet er misschien niet spectaculair uit, maar hij de smaak is dat zeker wel! Hij bevat namelijk mijn meest favouriete groente: aubergine! Als je de prachtige aubergine heel lang bakt, dan wordt hij zo lekker, zijdezachtig. Er is maar een woord voor: YUM.
Als je er dan ook feta en zwarte olijven aan toe voeg: WOW een smaakbom :)

auberginefetaburger

Nodig:

45g droge volkorencouscous
80ml water
2 el lijnzaad
3 kleine aubergines, in kleine blokjes
100-150g feta
2 teentjes knoflook, fijngesneden
60g havermout
½ tl Italiaanse kruiden
handje zwarte olijven, fijngesnden

Hoe maak je het:

  1. Meng de couscous en lijnzaad, giet het hete water erover en zet weg.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de knoflook in 1 minuut zacht. Voeg de aubergine toe en bak 10 minuten totdat de aubergine heel erg zacht is.
  3. Giet de aubergine in een kom en plet licht. Roer de couscous, feta, havermout, Italiaanse kruiden en zwarte olijven erdoor. Zet de kom 30 minuten in de koelkast.
  4. Vorm 6 burgers van het mengsel.
  5. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak de burgers 5 minuutjes goudbruin, draai de burger om en bak nogmaals 3 minuten totdat beide kanten lichtbruin zijn.

Geeft 6 burgers.
De burgers kunnen makkelijk ingevroren worden.
De burgers zijn iet wat fragiel, als je het lijnzaad vervangt door 2 eieren dan worden ze wat steviger.

Leave a Reply