Zoete aardappel Wraps

posted in: Brood | 0

Ik ben verliefd op dit recept. Ik maakte het deze week al 3x zo lekker is het.

Er is alleen een probleem, dit is niet het makkelijkste recept ooit. Om lekkere wraps te krijgen wil je niet teveel bloem toevoegen (dan worden ze hard), maar hoe minder bloem je toevoegt des te moeilijker het uitrollen wordt. Ik heb een middelmatige hoeveelheid bloem in dit recept toegevoegd, maar dat wil wel zeggen dat bij jou de verantwoordelijkheid ligt om je aanrecht en de wrap goed maar licht met bloem te blijven bestuiven terwijl je het uitrolt. Als je die verantwoordelijkheid op je neemt dan zul je heerlijke wraps krijgen.
En als ik nog een suggestie mag doen voor de vulling? De Speculoos Hummus!!

zoeteaardappelwraps

Nodig: 

220g spelt bloem + extra voor bestuiven
280g zoete aardappelpuree (ik leg hier uit hoe je dat maakt)

Hoe maak je het: 

1. Zorg ervoor dat de zoete aardappelpuree warm is.
2. Meng de zoete aardappelpuree met het spelt bloem totdat een deeg vormt.
3. Kneed het deeg kort door, het zal erg plakkerig zijn, maar dat hoort zo!
4. Verdeel het deeg in 8 balletjes. Bestrooi een glad oppervlakte ruim met bloem en leg er een bolletje deeg in.
5. Zorg ervoor dat beide kanten van het balletje bestrooid zijn met bloem en begin met uitrollen. Zorg er telkens voor dat er een dun
laagje bloem op de hele wrap ligt (anders gaat het heel erg aan de deegroller plakken), rol het deeg zo dun mogelijk uit tot ongeveer 1-2mm.
Als je niet zo mooi kan uitrollen dan doe je net als ik. Je legt er een bord op en snijdt het uit.
6. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur totdat deze flink warm is.
7. Leg de wrap in de koekenpan en laat 30 seconden bakken. Draai om en bak nogmaals 30 seconden, draai nogmaals om en bak weer 30 seconden en draai hem nog een keer om en bak nog een keer 30 seconden. Tijdens het bakken zullen er bellen ontstaan in de wrap dat is goed, dat wil zeggen dat de binnenkant aan het bakken is.
8. Als de wrap klaar is leg je de wrap op een bord en dekt het af met een theedoek. Herhaal het proces van bakken met de andere deegbolletjes. Als de wrap klaar is leg je hem weer onder de theedoek, draai de wraps die klaar zijn af en toe om (van onder naar boven), dit zorgt ervoor dat de wraps zacht maar niet klef worden.

Geeft 8 wraps, je kunt ze heel goed invriezen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.