Hoewel ik nu alle vegetarische burgers uit de supermarkt aan het proberen ben om de lekkerste en gezondste te vinden (zie de lekkerste en gezondste vleesvervanger)
Maar het blijft natuurlijk heel erg leuk om zelf burgers te maken, dus geef ik graag weer wat nieuwe inspiratie.
Deze kikkererwt pannenkoeken/burgers zijn heel lekker, ze zijn een klein beetje crispy van de buitenkant, zitten vol met de smaak van gedroogde tomaten, olijven, kaas en Italiaanse kruiden. De pannenkoeken zijn lekker bij je avondeten, maar ook snack zijn ze heel erg lekker :)
Wil je een andere burger proberen? Neem eens een kijkje bij mijn Vegetarische Burger Overzicht
Nodig:
320g kikkererwten
2 el pesto
2 el lijnzaad
90ml water
30g geraspte kaas
90g havermout
2 el olijven
4 zongedroogde tomaten
6 basilicum blaadjes
Hoe maak je het:
- Pureer de kikkererwten samen met de pesto, lijnzaad en water in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Pulseer de kaas, havermout, olijven, zongedroogde tomaten en basilicum blaadjes erdoor.
- Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan met een scheut olie voor op middelhoog vuur.
- Schep een eetlepel beslag in de pan en bak totdat de onderkant lichtbruin begint te worden, draai om en duw met een spatel zo plat als je kan. Bak totdat de andere kant lichtbruin is, draai nogmaals om totdat die kant helemaal goudbruin is. Herhaal met de rest van het beslag.
Geeft ongeveer 12 pannenkoekjes
Genoeg voor 3-4 personen
Leave a Reply