Disclaimer: deze muffins bevatten alleen natuurlijke suikers uit banaan en stevia
Nadat de avocado pannenkoeken zo goed gelukt waren, ging een nieuwe wereld voor mij open, want wat zou ik nog meer kunnen maken met avocado? Banaanbrood? Muffins? Koekjes? Een rauw taartje (oh nee die had ik al eens gemaakt)? Een cheesecake (ook al eens gemaakt). Mogelijkheden te over. Ik besloot voor de muffins te gaan, die ik vervolgens lekker makkelijk kan invriezen en de hele week door mee kan nemen naar mijn werk :) Gecombineerd met wat kokos, geeft dat een heerlijke smaakvolle en sappige muffin.
Nodig:
180g volkoren speltbloem
1tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/4tl zout
35g geraspte en gedroogde kokos
1 avocado (115g)
1 rijpe banaan
evt. 10 druppels stevia
2 el gemalen lijnzaad
170ml melk
1 el limoen of citroensap
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en zet 8 papieren vormpjes in een muffinblik.
2. Meng de melk en het citroensap en laat even staan.
3. Meng in een grote kom het speltmeel, bakpoeder, baking soda, kokos en zout.
4. Pureer de avocado en banaan tot een glad mengsel, als je een niet zo rijpe banaan heb, voeg dan nog wat extra stevia toe.
5. Roer het avocado mengsel en het lijnzaad door het melk-citroensap mengsel.
6. Roer het avocado mengsel door de droge ingrediënten, totdat alles gemengd is.
7. Schep het mengsel in de vormpjes.
8. Zet de muffinsvorm in de oven, verlaag de temperatuur naar 180 graden Celsius. Bak de muffins in 25 minuten totdat een saté prikker erschoon uitkomt.
Geeft 6-8 muffins
Coline
Ziet er heerlijk uit! Maar wanneer doe je het lijnzaad erbij?
Inge
Ik heb het aangepast!
Liesbeth
Duim op voor de disclaimer!
Inge
Thanks :)
Els
Prima zo met die disclaimer! Goede oplossing :)