Banana Toffee Pie

posted in: Taart | 1

Soms roept het leven gewoon om taart. Om iets te vieren, om je iets minder verdrietig te laten voelen, of omdat je er zin in hebt.
Deze taart werd niet gebakken omdat ik verdrietig was of omdat ik er zin in had, maar om iets te vieren. Ik heb namelijk vorige week te horen gekregen dat ik aan het einde van dit jaar 4 maanden Down Under mag oftewel ik ga 4 maanden naar Australië om onderzoek te doen bij kleine kinderen. Zo iets vet cools gaaf vraagt natuurlijk om een taart met een beetje tropische invloed en dat heeft deze taart met banaan, kokos en dadels zeker. Een echte feest taart!

Ps je kunt in plaats van hazelnootpasta natuurlijk ook een andere noten boter gebruiken en geen zin in een gepofte quinoa bodem? Je kan ook de bodem van de yoghurttaart of vegetarische chocolade kwarktaart gebruiken.

Banana Toffee Taart

Nodig:

40g gepofte quinoa
2 el honing of agave
1 el kokosolie
135g dadels
2 el hazelnootpasta (niet Nutella, maar gemalen hazelnoten!)
snuf zout
2 el water
40g hazelnootpasta
150g banaan (2 kleine)
200ml (light) kokosmelk (ik gebruikte zelfgemaakte)
1/2 tl agar agar (wat is agar-agar?)

Hoe maak je het:

  1. Doe de dadels in een klein kommetje en zet ze onder met heet water, laat 15 minuten staan.
  2. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier (mijn vorm is 16cm in diameter.
  3. Smelt de honing en kokosolie en roer door de gepofte quinoa. Schep in de springvorm en druk stevig aan, dit gaat het beste als je je vingers een klein beetje nat maakt.
  4. Giet de dadels af en doe ze in de keukenmachine, voeg de hazelnootpasta, zout en 1 el water toe. Zet de keukenmachine en blend tot een gladde massa, voeg eventueel als het nodig is wat extra water toe.
  5. Verdeel 2/3 van de dadel karamel over de bodem en schep de andere 1/3 in een kommetje.
  6. Doe vervolgens de 40g hazelnootpasta en 150g banaan in de keukenmachine en pureer glad.
  7. Giet de kokosmelk in een klein steelpannetjes en schep de agar agar erbij. Breng dit mengsel al roerende aan de kook en laat 1-2 minuten koken.
  8. Giet de kokosmelk en agar agar bij de banaan en hazelnootpasta in de keukenmachine en pureer wederom tot een glad mengsel.
  9. Schep het banaanmengsel snel in de vorm en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
  10. Verdun de dadel karamel die je over hebt met wat water of melk en bestrijk de boven en zijkant van de taart met de karamel.
  11. Eventueel kun je de bovenkant versieren met gesmolten chocolade en gedroogde banaan.

Geeft 6 stukken. 
Ben je geïnteresseerd in de voedingswaarde? Je vind ze op My Fitness Pal onder Banana Toffee Pie
Aangepast van Peachy Palate 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.