Glutenvrije Amandel Pindakaasrepen

posted in: Glutenvrij, Repen | 0

pinda_amandelrepen

Een nieuwe maand, een nieuwe healthbox, nieuwe goodies.

healtboxapril
Met dit maal een zak amandelmeel, ik wilde al heel lang eens iets maken met amandelmeel, maar op een of andere manier was het er nooit van gekomen. Maar nu had ik een zak amandelmeel en in de box zat een recept van Foodness.nl dus nu moest ik met billen bloot (figuurlijk natuurlijk ;)). Maar aangezien ik me niet aan recepten kan houden, werden de crispy koekjes veranderd in deze heerlijke repen.
Zoals ik al vertelde is dit de eerste keer dat ik met amandelmeel bakte en ik moet zeggen het heeft me echt blij verrast, het zorgt voor een heerlijke luchtige textuur en ik vond dat je de amandelen niet echt proeft. Er zullen dus snel nieuwe recepten met amandelmeel komen, dus als je nog een lekker recept met amandelmeel hebt, dan is het meer dan welkom!

Nodig:
100g amandelmeel
1 tl bakpoeder
snuf zout
2 el pindakaas (ik gebruikte de pinda cacao variant van body en fit)
2 el chiazaad
1 ei
1 banaan
3 el melk
evt. 5 druppels stevia
gehakte pinda’s
1-2 el kokosbloesemsuiker

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng het amandelmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Pureer in een andere kom de banaan en roer de pindakaas, ei, chiazaad, melk en stevia erdoor.
4. Schep de natte ingrediƫnten door de droge.
5. Schep het beslag in de vormpjes en bestrooi met de gehakte pinda’s en suiker.
6. Bak in 20 minuten goudbruin.

Geeft 6-8 cakejes of repen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.