What I eat in a day #4

posted in: Eetdagboek, Uncategorized | 2

eetdagboek

Yeahh weer eens tijd voor What I eat in a day :), maar zoals altijd geldt: dit is wat ik eet, ik heb hier genoeg aan, opmerkingen zijn welkom maar houd het wel aardig.

Ditmaal een keer zondag, weekenden zijn iets ander voor mij omdat ik veel actiever ben in het weekend dan doordeweek als ik op kantoor zit. Wat niet anders is? Zelfs in het weekend ben ik altijd vroeg wakker (iets met een te sterke biologische klok ofzo), vandaag ben ik om 7 uur wakker, maar omdat het weekend is spring ik niet uit bed maar check ik even Facebook, Instagram en Twitter. Na een half uurtje sta ik op, zet de water koker aan en smeer drie rijstwafels 2 met cottage cheese en zelf gekiemde kiemen, 1 met pindakaas en erbij een peer en natuurlijk een kop thee, dit smikkel ik allemaal op terwijl ik 24 Kitchen kijk.

Na het ontbijt wil ik ga sporten, maar ik sport altijd beter als ik een kopje koffie heb gehad, dus ik zet een kop koffie en drink deze op terwijl ik een aantal blogs check.

Rond kwart voor 9 trek ik mijn sportschoenen aan en loop ik 30 minuten naar de sportschool (mijn fiets is helaas kapot en ik vind wandelen geen probleem). Op de sportschool aangekomen, doe ik 20 minuten interval training op de crosstrainer en daarna lift ik 30 minuten gewichten om sterke armen te creƫren ;). Ik trek mijn wandelschoenen weer aan en loop weer in 30 minuten terug naar huis. Als je 1 uur heen en weer loopt naar de sportschool heb je om half 12 al je 10.000 stappen gehaald, zo verteld mijn Fitbit mij.

Thuis aangekomen, heb ik honger! Ik eet een grote kom groentesoep, bestaande uit 200g chinese wokgroente en wat noodles. Na de soep ga ik aan de slag met een aantal nieuwe recepten voor de blog onder andere een gemberkoekreep en een amandelmeel pindakaasrepen. Terwijl de gemberkoekrepen in de oven staan spring ik onder de douche. Terwijl de repen buiten de oven staan af te koelen, eet ik een bord courgette pasta en een peer. Ik kan het niet laten om na deze lunch een gemberkoekreep te proberen, jammie!

Na de lunch settel ik mezelf even op de bank met een boek en ik schrik 1 uur later wakker, ik was blijkbaar best moe want ik was zomaar in slaap gevallen ;) Na dat uur slapen ben ik weer helemaal fit. Ik grijp een banaan en ga te voet naar de bibliotheek, ik zoek boeken uit en ga nog even snel naar de supermarkt om wat dingen voor het avondeten te halen.

Thuis aangekomen voel ik me een beetje slapjes dus neem ik een bakje zelf gedroogd fruit: ananas, banaan en kiwi en wat nootjes. Ondertussen blog ik een beetje en Skype ik nog even met mijn vriend.

Rond 6 uur zwaai ik mijn vriend uit en ga ik aan de kook. Ik zet de gemarineerde tofu (zoals dit recept) in de oven en maak een heerlijke curry met sperciebonen, ananas en rozijntjes. Ik eet de noodles en de tofu met wat noodles die helemaal onderin de kom liggen.

Na het eten kijk ik nog een beetje televisie en neem ik als ”toetje” nog een klein schaaltje magere yoghurt met wat cranberries en een klein beetje gehakte chocolade. Om 10:00 stap ik met een laatste kop thee in bed en om half 11 gaat het licht uit.

 

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.