Crispy Pinda Tofu

posted in: Hoofdgerecht | 1

 

crispy pinda tofu 1-min

 

Ik heb de zomer al in mijn bol (of misschien probeer ik het af te dwingen), ik eet dus heel veel lekkere frisse rauwe groenten op zoveel mogelijk verschillende manieren. Een van mijn nieuwe favoriete manieren om salade te eten is in salade wraps. Nu denk je misschien wat is een salade wrap? Eigenlijk is het heel erg simpel, je neemt een van de grote bladen van een sla (gaat het best met ijsbergsla of Romeinse sla), vult het met wat je lekker vind (werkt het beste als je de vulling op de nerf van het saladeblad legt), rolt het soort van op en smullen maar. Het frisse knapperige van de sla voegt echt een extra dimensie toe aan je maaltijd, je moet het echt proberen! Nog een tip hierbij, dit kan je dus niet eten zonder dat je handen vies worden, dus leg de servetten alvast klaar!

crispy pinda tofu 2-min

 

crispy pinda tofu 3-min

 

Nodig:

1 pak tofu, uitgeknepen en in reepjes (uitleg van de methode vind je hier)
1 el pindakaas
2 el sojasaus
1 el honing of agave
30g panko (Japans broodkruim, te verkrijgen bij toko)
30g pinda’s, fijngehakt

Hoe maak je het: 

  1. Meng de pindakaas, sojasaus en honing in een bakje.
  2. Leg de tofureepjes in de marinade, doe de deksel op het bakje en schudt een paar keer.
  3. Laat de tofu een paar uur marineren, bij voorkeur schud je tussendoor nog een paar keer.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  5. Doe de panko en pinda’s in een plat schaaltje en roer goed door elkaar.
  6. Haal een tofureepje uit de marinade en duw rondom stevig in het panko-pindamengsel, je moet de panko en pinda’s er echt op drukken.
  7. Leg de tofureepjes vervolgens op de bakplaat, herhaal met alle reepjes.
  8. Besprenkel de bovenkant van de reepjes met olijfolie.
  9. Bak de reepjes 15 minuten, haal ze uit de oven draai om en bespray de andere kant met olijfolie en bak nogmaals 15 minuten.
  10. Serveer eventueel in slakommetjes: slablaadjes met paprika, taugé sperziebonen en komkommerreepjes.

Genoeg voor 2 personen 

 

One Response

  1. Dat klinkt wel heel smakelijk. Iets met pinda moet wel lekker zijn ;-)

Leave a Reply