Vegetarisch eten in Berlijn

posted in: Ander | 0

Terwijl ik alle food hotspots van Sydney uit probeer, presenteer ik julli de vegetarische hotspots van Berlijn.
Op zoek naar andere steden?

Oke ik ga een blogpost schrijven over vegetarisch eten in Berlijn, maar eigenlijk is dat een belachelijk concept, want in Berlijn struikel je bijna over de vegan en vegetarische spots. Zo liepen we op een avond na een heerlijk Raw diner door Friedichhain en had ik zin in een ijsje en het is echt geen grapje maar opeens liepen we langs een VEGAN ijszaak, gewoon uit het niets!
Maar desalniettemin zet ik een aantal leuke/lekkere vegetarische restaurantje op een rijtje (excuses voor de niet zo mooie foto’s, de mooie foto’s staan in Nederland)

Ohlala

img_20160813_112422659

Ohlala is girly over de top alles is roze en schreeuwt meisjes, behalve misschien de stoere getatoeerde mannen en vrouwen die achter de balie staan. Op normale dagen is ohlala een Frans georieenteerde lunchroom inclusief prachtige vegan taartjes. Maar op zaterdag en zondagochtend van 11:00 tot 15:00 veranderd het in de droom van iedereen die vegan en glutenvrij eet of dat leuk vind. Op die dagen is er namelijk een vegan en glutenvrij lunchbuffet. Voor slechts 12,99 mag je je buikje helemaal rondeten. Toen wij er waren hadden ze onder andere taco’s gevuld met sojagehakt, courgette noodles met vegan bolognese saus, 3 soorten salades, rijstenpap met rode bessen, mango mousse en chocolade mousse, een mini smoothie, cakejes en toast met jam. Het was allemaal even lekker en het enige dat je nog hoeft bij te bestellen is een lekkere koffie. Nu hoorde ik net dat Ohlala gesloten is :(

Backwerk

Op de eerste dag van ons verblijf in Berlijn kwamen we vroeg, heel vroeg aan, de nachttrein dropte ons om half 6 op Berlin Hauptbahnhof en we moesten wat uurtjes doden voordat alles opging. We plofte neer bij Backwerk. Backwerk is een keten van bakkerijen die je door heel Duitsland vind en die heel veel verschillende gezondere opties verkopen, denk aan roggebrood met groenten en kaas, rijstenpap maar ook heerlijke bretzels, dus als je op zoek bent naar een niet al te duur broodje, snack, lunch of ontbijt dan ben je daar aan het goede adres.

Op heel veel plekken in Berlijn!

Goodies

img_20160812_080333933

In Berlijn vind je 5 verschillende  Veganz supermarkten, ja je hoort het goed een supermarkt die alleen maar vegan producten verkoopt, dus ben je op zoek naar vegan kaas, lupine yoghurt, kokosmelk ijsjes je vind het hier. Maar je kunt ook even doorlopen naar Goodies, dit is het restaurant dat zich bij meerdere vestingen van Veganz bevindt. Bij Goodies vind je allerlei verschillende super food smoothies, sapjes, maar ook heerlijke superfood havermout pap. Ik nam de kom havermoutpap op de eerste ochtend toen het aardig koud was en hij was heerlijk!

o.a. Warschauer straße 69 en Breisgauer straße 2A

Yoyo Foodworld

img_20160812_173638219_hdr

We liepen langs dit restaurant en zagen buiten mensen met enorme borden vegan burgers zitten, en we wisten meteen hier moeten we eten. Laat je niet afschrikken door het beetje shabby uiterlijk en het feit dat je bij een beetje viezige bar moet bestellen/ Want hier aten we met zijn 2-en een enorme vegan burger met frietjes en een smoothie voor 7 euro per persoon! Ik ging voor de vegetarische gyros die heerlijke sappig en spicy was, mijn compagnon ging voor een bradwurst die volgens haar niet te onderscheiden zou zijn van echt, een enorme porties frietjes met homemade vegan mayonaisse ernaast en we waren in heaven :)

Gärtnerstraße 27 

 

Chay Village

img_20160812_123720344

Op dag 1 waren we heel erg vroeg op gestaan (ik) of hadden zelfs niet geslapen (Leo), dus we hadden alweer super vroeg honger, rond half 12 begonnen ozne magen hele harde geluiden te maken. We raadpleegde het lijstje met restaurants dat ik bij me had en toevallig waren we 200 meter verwijderd van Chay Village. Die moesten we dan maar uitproberen, vermoeid plofte weer op de stoelen en kregen een gigantische vegetarische kaart voorgeschoteld. Normaal is vegetarisch zijn wel makkelijk, je kan in de meeste restaurants uit 2 dingen kiezen, hier had ik minstens 50 opties, maar naar 15 minuten wikken en wegen viel het besluit. Het was nog steeds redelijk koud, het werd dus een kom soep met tofu erin. Leo nam het meest funcky gerecht op de kaart gebakken tofu in ”beetle leaves” (geen idee wat dat is). De serveerster zette vervolgens een soort salade/soep kom voor mijn neus helemaal gevuld met heerlijke spicy bouillion en tot de nok toe gevuld met heerlijke crispy groenten en fijne stukjes tofu. Weer een geslaagde maaltijd ;)

Eisenacher straße 40 en Niederbarnimstraße 10

The bowl

img_20160814_104109565

 

Veganz gaat heel erg lekker want ze hebben naast 5 winkels in Berlijn, meerdere Goodies vestigingen, sinds kort nog een nieuw concept, namelijk: The Bowl. Ik maakte Leo het hele weekend al gek dat we daar heen moesten gaan: ”Ze hebben daar acai bowls en die zijn awesome!!” Die acai bowl bleken ze toch niet te hebben, maar de chia zaad bowls waren ook niet te versmaden. Ik bestelde de chocolade variant met een heerlijke cashewnoot creme (hier moet ik duidelijk het recept van achterhalen), getopt met een berg fruit en Leo had een prachtiger paarse variant vol bosvruchten. Bij de Bowl kan je overigens ook lunchen en avondeten!

Warschauer straße 33

Rawtastic

img_20160813_195006516

Ik ben niet ”rauw” en ik zal het ook nooit worden, want ik zou nooit koffie en heerlijke kommen warme soep kunnen opgeven. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet super tof vind om rauwe restaurants te proberen, ik vind het altijd zo tof hoe ze bepaalde dingen kunnen omdenken. Zo aten we bij Rawtastic, rauwe pizza, rauwe burgers, rauwe falafel, een springroll en een rauwe chili con corne. Heel lekker om te proberen, zeker de pizza en de spring roll, zou ik zo iedere dag kunnen eten :)

Danziger straße 16

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.