Oh jongens wat houdt ik van de zomer. zoveel lekker vers fruit. Watermeloen, nectarines, kersen, pruimen, aardbeien, je kan me er wakker voor maken. Maar naast dat ik ze lekker vind om ze zo op te smikkelen, vind ik het ook lekker om er mee te bakken. Dit maal maakte ik deze heerlijke kersen/pruimen muesli kruimel repen, het is een mond vol, maar wel een hele lekkere mond vol ;) Ik maakte dit recept al drie keer en het is dus als zo’n 4 weken elke dag mijn 4-uur snack op werk echt iets om naar uit kijken. Overigens ik maakte het recept met zowel kersen en pruimen en beide varianten waren heel erg lekker dus ‘choose your favorite’.
Nodig voor vulling:
- 150g kersen ontpit in tweeën of 150g pruimen in stukjes
- 1 el honing
- 1 el chiazaad
Nodig voor bodem:
- 150g muesli
- 60g fijngehakte pecannoten
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 rijpe banaan
- 2 el kokosboter
Hoe maak je het:
- Doe de kersen en honing in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook, zet laag, leg de deksel erop en laat 10 minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en roer het chiazaad erdoor. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng de muesli, noten en bakpoeder in een grote kom.
- Pureer in een andere kom de banaan en roer de kokosboter erdoor. Roer de natte ingrediënten door de droge.
- Neem 2/3 deeg van het deeg en duw stevig op de bodem van de cakevorm.
- Verdeel het kersenmengsel over de bodem, je wilt een dun laagje van een paar millimeter, het kan zijn dat je iets over houdt.
- Verkruimel de rest van het deeg over de bovenkant.
- Bak de kruimel muesli repen in 30 minuten goudbruin.
- Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken.
Geeft 6-8 plakken
Leave a Reply