Courgette Koekjes

posted in: Hoofdgerecht, Uncategorized | 0

Dit is de tijd van het jaar dat de courgette volop te verkrijgen is en ze zijn nu ook nog eens heel erg lekker. Deze courgette-feta koekjes zijn de perfecte manier om dit overvloed aan courgette op een heerlijke manier te verwerken. We raspen de courgette, combineren die met het heerlijke zoute feta, voegen wat citroenrasp en gemengde kruiden toe voor nog meer smaak en bakken er dan door de toevoeging van meel en ei heerlijke koekjes van. Een perfecte snack, of met een heerlijke frisse salade een fijn licht zomers hoofdgerecht.

Nodig:
1 grote courgette (400g)
100g bloem
1 tl bakpoeder
1/2tl zout
1/2tl gerookt paprika poeder
zwarte peper
1 ei
100ml (soja) melk
50-75g feta
Klein handje verse tijm, rozemarijn en munt fijngesneden
schil van 1/2 citroen fijngeraspt

Hoe maak je het:

  1. Rasp de courgette fijn en doe de courgetterasp in een dunne theedoek. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de corugette.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, zout, gerookt paprikapoeder en zwarte peper in een grote kom. Roer het ei en de melk door het bloemmengsel.
  3. Schep de feta, kruiden, citroenschil en courgette door het beslag.
  4. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  5. Schep enkele hoopjes van een grote eetlepel in de pan. Pak de koekjes totdat de onderkant hard is geworden. Draai om en druk met een spatel plat. Bak totdat de onderkant goudbruin is, draai nogmaals om en bak ook die kant totdat die goudbruin is. Herhaal totdat het beslag op is.

Geeft ongeveer 6 koekjes, genoeg voor twee personen serveer met een salade. 

Leave a Reply