Mais Gazpacho

posted in: Soep, vegan, vegetarisch | 0

De ergste hitte is alweer bijna voorbij, maar voor ‘the sake of’ deze soep zou ik heel graag willen dat het nog een paar dagen warm word. Deze soep is zo’n heerlijk verfrissend en is net iets anders dan de standaard gazpacho. Ik maakte deze gazpacho namelijk met verse mais (en wat tomaten en paprika). De mais word eerst gebakken zodat het bruine vlekjes en heel veel smaak krijt. Daarna laten we de mais afkoelen en pureren we de soep met paprika, tomaat en wat kruiden. Daarna nog een paar uurtje terug in de koelkast en we hebben de perfecte verfrissende soep voor een zomerse avond. Mijn suggestie is om een grote pan te maken (dus het recept verdubbelen of verdrievoudigen) want deze soep ga je de hele week willen eten!

 

 

Nodig:
300g verse mais, ongeveer 2 kolven
2 gele paprika’s, in stukjes
2 tomaten of 2 flinke handen gele cherrytomaten, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 tl gedroogde chilipeper
1/2 tl gerookt paprikapoeder
200ml koud water
1/4-1/2 tl zout
zwarte peper

Hoe maak je het:
1. Verwarm een koekenpan voor op redelijk warm vuur. Bak de maiskorrels in zo’n 10 minuten bruin, roer af en toe, het is niet erg als het een klein beetje ‘aanbrand’. Voeg na 10 minuten twee eetlepels water toe zodat het aanbaksel los komt.
2. Schep de mais in een grote kom en laat helemaal afkoelen.
3. Voeg de paprika, tomaat, knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, zout en zwarte peper toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg zoveel water toe totdat de soep de dikte heeft die je wilt.
4. Zet de soep een aantal uur in de koelkast totdat deze heel erg koud is.
5. Garneer eventueel met wat extra mais en paprikastukjes.

Geeft twee porties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.