Pompoen Granola

posted in: Cruesli, Glutenvrij, Ontbijt, Snacks, vegan | 0

 

 

 

De herfst is volop aangebroken, mijn tuin ligt vol blaadjes, de bomen rondom mijn huis beginnen de meest prachtige kleuren te krijgen. Deze tijd van het jaar vraagt om herfstige smaken: pompoen, champignons, kaneel, nootmuskaat, appels en nog veel meer. Voor deze heerlijke granola gebruikte ik de heerlijke herfstige smaken van pompoen, cranberries en koekkruiden. We maken een puree van de pompoen, door hem te roosteren in de oven en dan te proberen. De pompoenpuree combineren we met honing, banaan en havermout, we schuiven het in de oven en na een klein half uurtje hebben we een heerlijke granola. We leuken die nog op met wat cranberries en pecannoten voor een extra herfstige bite en klaar is je heerlijke granola!

 

Nodig:
300g havermout
1 el pumpkin spice of koekkruiden
flinke snuf zout
60g honing
100g pompoenpuree
80g banaan, gepureerd
1 tl vanille extract
cranberries
pecannoten

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Mix in een kleine kom de honing, pompoenpuree, banaan en vanille.
3. Meng in een grote kom de havermout, pumpkin spice en zout.
4. Meng de natte ingredienten door de droge ingredienten.
5. Spreidt het mengsel uit over het bakplaat maar druk het een beetje aan tot een soort plak/koek.
6. Bak de granola 15 minuten. Draai de plak om, het maakt niet uit als wat stukken afbreken probeer de stukken gewoon zo groot mogelijk te houden. Bak nogmaals 15 minuten.
7. Haal uit de oven, roer de pecannoten en cranberries door de granola. Laat voor super knapperige granola de granola op de bakplaat afkoelen, voor iets minder knapperig kan je het met bakpapier op een rooster laten afkoelen. Giet het als het helemaal afgekoeld is in een luchtdichte pot.

Leave a Reply