Ik blijf gewoon vrolijk door gaan met de pompoenrecepten. Want ik blijf het zeggen pompoen is DE herfstsmaak bij uitstek en het verdient dus wel een plekje in deze koudere november maand. Deze keer toveren we de hartige pompoenpuree, waarvan je volgens mij nu wel weet hoe je dit moet maken, om tot een heerlijke zoete puree door het toevoegen van een banaan en een beetje suiker. Naast de banaan voegen we voor de smeuïgheid ook nog wat tahini toe. En voor de ultieme herfst vibe moet er wel nog een snufje pumpkin spice/koekkruiden toe gevoegd worden. Deze muffins zijn heerlijk smeuïg, zoet en vol smaak. Ze zijn met een klein half uurtje klaar en overleven het makkelijk een paar maanden in de diepvries. De perfecte herfstige snack dus!
Nodig:
100g pompoenpuree
100g banaan, geprakt
125ml plantaardige melk
50g tahini
50g lichtbruine basterd suiker
1 tl vanille-extract
135g havermeel
30g havermout
1 el pumpkin spice of koekkruiden
1/2 el bakpoeder
1/4 tl zout
flinke hand pompoenpitten
flinke hand gedroogde cranberries
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en zet papieren of siliconen muffinvormpjes in een muffinvorm.
2. Meng de pompoenpuree, banaan, plantaardige melk, tahini, lichtbruine basterdsuiker, en vanille extract in een middelgrote kom totdat het goed gemengd en glad is.
3. Meng in een grote kom het havermeel, havermout, pumpkin spice, bakpoeder en zout.
4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
5. Schep de pompoenpitten en cranberries door het beslag.
6. Vul de vormpjes met het beslag, je mag ze best vol doen ik hield ongeveer een halve centrum vanaf de bovenkant over.
7. Bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar, een sate prikker moet er schoon uitkomen.
8. Laat kort afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
Geeft 10-12 muffins, afhankelijk van je muffinvorm.
Axl
Lijkt me heerlijk, ook lekker voor onderweg zo’n muffin