Super gemakkelijke Paprika Pastasaus + Vegan Parmezaanse kaas

 

Ik heb het superdruk: werken, sporten, vrienden zien, naailes. Dus mijn avondeten moet makkelijk en vooral snel klaar zijn. Want als ik rond half 7 moe en hongerig thuis kom wil ik eten (!). Dus vaak maak ik eten al van te voren klaar en warm het op (foodpreppen!) of ik schuif snel wat aardappelen, vego burger en groente in de oven. Of ik maak gerechten die in 10-15 minuten klaar zijn. Deze heerlijke pasta met zelfgemaakte paprikasaus is een van die gerechten. Deze pasta gaat echt in 15 minuten van ingrediënten naar een heerlijke gerecht op je bord. Dit kan omdat we heerlijke geroosterde paprika’s uit pot gebruiken. Die we bakken met heerlijke aromatische ui, knoflook en oregano. Voor een gezondere pasta gebruikte ik kikkererwt spaghetti (je kan natuurlijk ook gewone spaghetti gebruiken!) en voegde ik courgette linten toe. Ik topte de pasta met een zelfgemaakte vegan ‘Parmezaanse kaas’ die uit edelgistvlokken en walnoten bestaat, jij kan uiteraard ook gewone Parmezaanse kaas gebruiken (Is ook nog eens sneller ;))

Nodig: 

1 pot geroosterde paprika’s, 4 stuks
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl oregano
150g pasta
1 courgette, in linten
evt. vegetarische balletjes

Voor de vegan Parmezaanse kaas: 
Gelijke delen walnoten en edelgistvlokken (dus 1/4 cup en 1/4 cup bijvoorbeeld)

Hoe maak je het: 
1. Maak de Parmezaanse kaas door de edelgistvlokken en walnoten samen te pulseren in een keukenmachine.
2.  Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten.
3. Voeg de geroosterde paprika’s in grove stukken toe en bak kort aan.
4. Voeg de oregano toe aan de saus en pureer met een staafmixer.
5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spaghetti de laatste 2 minuten toe aan de kokende spaghetti. Giet de spaghetti af.
6. Bak de vegetarische balletjes als je die gebruikt.
7. Schep de spaghetti samen met de courgette in een bord. Schep de saus erop en voeg de vegetarische balletjes toe.

Genoeg voor 2 personen. 

Leave a Reply