Tempeh Stoofpot

posted in: Uncategorized | 0

Mijn missie voor 2020 is om een aantal tempeh en linzen recepten aan mijn repertoire toe te voegen. Beide zijn super gezonde bronnen van eiwit, zeer milieuvriendelijk en niet geheel onbelangrijk spot goedkoop. Enig probleem? Ik vind het erg moeilijk om ze lekker te maken. Qua tempeh is de enige lekkere manier die ik ken mijn sticky tempeh, maar er moeten toch meer manieren zijn om deze eiwitbron te bereiden?

 

Dus dit jaar ga ik op zoek naar nieuwe manieren om tempeh te bereiden. En de eerste manier die ik uitprobeerde was meteen een grote hit. In dit recept wordt tempeh samen met champignons en paprika in een tomatensaus bereid. Super makkelijk en snel om te maken, vol smaak en bijkomend voordeel een perfecte ‘meal prep’ maaltijd het blijft wel 2-3 dagen goed in de koelkast en word misschien nog wel lekkerder als je het even laat staan!

Wat is jouw favoriete manier om tempeh te bereiden?

 

Nodig:

1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
400g champignons, in kleine stukjes
1 kleine rode paprika, in kleine stukjes
1 kleine groene paprika, in kleine stukjes
400g tempeh, in kleine stukjes van 1 bij 1 cm ongeveer
zwarte peper
2 blikken gepelde tomaten in stukjes
evt. 2 el ajver (verkrijgbaar bij Turkse supermarkt of het buitenlandse schap bij de Albert Heijn)
1 el suiker
1 el ketjap

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een pan met een dikke bodem en giet er een scheutje olijfolie in.
  2. Bak de ui in 5 minuten zacht. Voeg dan de knoflook en champignons toe en bak het 8-10 minuten, totdat de champignons lichtbruin zijn en het meeste vocht verdampt is.
  3. Voeg de paprika en tempeh toe en bak 5 minuten mee.
  4. Voeg de tomaten, ajver, suiker en ketjap toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het 5-10 minuten zachtjes koken.

Geeft 3-4 porties. Lekker om zo te eten of serveer het met lekker brood, rijst of een graan als quinoa.

Leave a Reply