Misschien ben je net al sik in de Coronatijd een zuurdesemstarter begonnen. En ik had het nooit gedacht maar ik beleef heel veel plezier aan die starter. Het is bijna het perfecte huisdier, je zet hem in de koelkast en je hoeft hem maaréén keer per week ‘’eten’’ (=bloem en water) te geven en hij blijft gewoon leven.En de mogelijkheden om het te gebruiken lijken wel eindeloos. Brood, bagels, pizza’s en nog veel meer. Maar deze keer maakte ik deze heerlijke pesto-crackers. Een heerlijke snack, zo zonder iets of met een heerlijke dip als hummus.
Nodig:
- 215g zuurdesem starter
- 120g bloem
- 2 el olijfolie
- 2 el pesto
- 1/2 tl zout
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kneed de zuurdesemstarter, bloem, olie, pesto en zout met de deeghaken van een mixer tot
een egaal deeg en kneed het deeg daarna nog een paar minuten. - Leg het deeg terug in een ingeoliede kom, dek af met een theedoek en laat het deeg 2-4h rijzen op een warme plek. Het deeg zal ongeveer anderhalf keer zo groot worden en luchtig voelen.
- Rol het deeg op een stuk bakpapier uit uit tot ongeveer 3mm dik.
- Snijdt het deeg in de vorm zoals jij die wil, ik sneed ze in het formaat 4 bij 4 cm.
- Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat en prik in elke cracker met een vork een paar gaatjes.
- Bak de crackers 13-15 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Voor hele knapperige crackers laat je de crackers afkoelen in de oven, voor
knapperig maar niet super knapperig laat je ze afkoelen op de bakplaat buiten de oven.
Geeft 20 kleine crackers
Zuurdesem? | De Bakparade De Bakparade
[…] Ik schreef al eerder over zuurdesem op mijn blog en maakte er al eerder een aantal recepten mee, zoals:- Zuurdesem Rozemarijn Stengels- Zuurdesem Pesto Crackers […]
Rob
Ik zou de oven na het rijzen pas aanzetten.
Inge
Ik vind het ook altijd zo stom dat het aan het begin van een recept staat haha, dus je hebt helemaal gelijk!