Aardbeien Chocolade Banaanbrood

posted in: Gebak, Snacks, vegan | 0

Het is mijn vaste ritueel op vrijdagochtend, ik werk een halve dag en daarna haast ik me naar de markt. Ik loop een rondje langs de stoffenkramen om te kijken of ze nog mooie nieuwe stoffen hebben. Als ik geslaagd ben voor stof, loop ik langs de groente en fruitkramen om te kijken wat zij in de aanbieding hebben. Mijn lievelingskraam heeft altijd hele goede aanbiedingen. Iets te goede aanbiedingen moet ik bekennen.

Zo gebeurde het dat ik vrijdag met 4 bakken aardbeien, 3 bakjes frambozen en 3 bakjes blauwe bessen thuis kwam. Maar hoe kon ik al dat lekkers voor maar 5 euro weerstaan? Het was onmogelijk!

Met zoveel aardbeien in huis moest er natuurlijk wel iets gebakken worden met de zomerkoninkjes. Dit maal werd het een banaanbrood met stukjes zoete aardbei en voor nog meer smaak stukjes pure chocolade. Een heerlijke makkelijke en gezonde snack die zo gemaakt is.

Ik vries de plakken banaanbrood in en zo heb ik tijdens mijn werkweek elke dag een heerlijke snack om naar uit te kijken.

Tip gebruik voor dit recept hele rijpe bananen (denk ik bruin). Heb je geen overrijpe bananen tot je beschikking? Dan zou ik aanraden om ongeveer 50 gram suiker aan het beslag toe te voegen.

aardbei banaanbrood

Nodig: 

250g volkorenmeel
2 tl bakpoeder
1/2tl zout
4 hele rijpe bananen (ongeveer 400g), als je bananen nog niet zo rijp zijn is het raadzaam om suiker aan het beslag toe te voegen.
1 el lijnzaad
150g aardbeien, in kleine stukjes
50g chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bodem en zijkanten van een cakeblik met bakpapier.
  2. Doe het volkorenmeel, bakpoeder en zout in een grote kom en meng goed.
  3. Pureer de bananen samen met het lijnzaad tot een glas mengsel.
  4. Schep het bananenmengsel door de droge ingrediënten totdat alles net gemengd is.
  5. Schep de aardbeienstukjes en de chocolade door het beslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en bak het brood in 50-55 minuten gaar. Het brood is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
  7. Laat 5 minuten afkoelen in het cakeblik en daarna verder op een rooster.

Geeft 10-12 plakken brood. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.