Mango Tofu met Frisse Noedel Salade

posted in: Foodprep, Hoofdgerecht, Salade, vegan | 0

Ik ben een zomerpersoon, ik houd van de zon, ik houd van warmte.
Maar een groot nadeel van deze temperaturen? Ik wil niet koken, want warm. Ik wil niet bakken, want warm. Ik wil niet warm eten, want warm.
Dus besloot ik maar in een keer een grote bak frisse noedel salade te maken, dat is een keer koken en voor mij drie keer een heerlijke frisse salade die op me staat te wachten als ik thuis kom van het sporten (wat ik eigenlijk ook niet wil, want warm).
In deze heerlijke salade staat mango volop in de spotlight. Er zit mango in de tofu, er zit mango in de salade en er zit mango in de dressing. Dit alles zorgt voor een heerlijke zoetigheid, die we uitbalanceren door het aardse van de wortel en rode kool, het romige van de tahini en het zure van het limoensap.
Mocht je denken, ik ga de oven echt niet aanzetten, want warm! Dit recept kun je ook perfect maken met stukjes plantaardige kip.

Mango Tofu Noedel salade

Nodig voor tofu:

1 blok tofu, ongeveer 300 tot 400g
100g mango, gepureerd
1 el honing of agavesiroop
1 el limoensap

Nodig voor salade:
2 porties rijst noedels
1/2 kleine rode kool
3 kleine winterpenen
1 paprika
50g erwtjes
100g mango, in blokjes
2 el tahini
100g mango, gepureerd
1 el honing of agavesiroop
1 el limoensap
optioneel 1/4tl gedroogde rode peper vlokken

Hoe maak je de tofu: 

  1. Zorg ervoor dat de tofu geperst is en er zoveel mogelijk vocht uit is. Hoe je dat doet lees je hier.
  2. Meng de mangopureer, honing en limoensap
  3. Snijdt de tofu in blokjes en marineer ze een nachtje in de mangomarinade.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Leg de tofu blokjes op de bakplaat, bak 15 minuten, draai om en bak nogmaals 15 minuten.

Hoe maak je de noedelsalade: 

  1. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijdt de rode kool in dunne reepjes, rasp of julienne de winterpenen, snijdt de paprika in reepjes.
  3. Meng de noodles met de groenten en de mango.
  4. Maak de dressing door de tahini, mango, honing, limoensap en rode peper vlokken te mengen.
  5. Roer de dressing door de noedelsalade en schep de tofu blokjes door de salade.

Je kunt de salade lauwwarm of koud eten. 
De salade houd zeker 1-2 dagen in de koelkast. 
Geeft 2-3 porties 

Leave a Reply