Frisse Watermeloen Feta Salade

Als ik mijn hele leven lang nog maar een fruitsoort zou mogen eten, dan zou ik waarschijnlijk kiezen voor watermeloen. Ik ben dol, dol, dol op watermeloen. De smaak, de frisheid, de textuur. Watermeloen heeft het allemaal. In de zomermaanden zijn de watermeloen hier dan niet aan te slepen. Meestal eet ik de watermeloen gewoon ‘as is’ met een lepel uit de schil. Maar heel af en toe weet een watermeloen het lang genoeg te overleven in huize De Bakparade dat er ook nog een echt recept mee gemaakt kan worden. Of nouja recept, ik weet niet of deze salade de titel recept verdient. Maar lekker is hij in ieder geval wel. Het zoete en frisse van de watermeloen combineert super goed met het zoute en romige van de olijven en de feta, en het frisse en kruidige van de munt en basilicum. Als ‘dressing’ gebruikte ik crema de balsamico. Crema de balsamico is ingekookte balsamico azijn, die daardoor stroperig en kleverig wordt. Deze crema de balsamico kun je gewoon bij de supermarkt in het azijn en olie schap vinden. Als alternatief zou je ook een balsamico vinegrette kunnen maken.

Kijk overigens niet al te veel naar onderstaande hoeveelheden, ik schat het altijd een beetje. Je wilt ongeveer evenveel watermeloen en komkommer, en af en toe wat olijven en feta.

Tip: deze salade is het lekkerst als de watermeloen en komkommer ijskoud zijn, zorg er dus voor dat deze een paar uur in de koelkast hebben gelegen.

watermeloen feta salade

Nodig: 

1/2 kleine watermeloen (300-400g)
1 komkommer
50g feta
50g zwarte olijven
handje munt
handje basilicum
crema de balsamico

Hoe maak je het:

 1. Snijdt de watermeloen en komkommer in kleine blokjes en doe ze allebei in een grote kom.
 2. Snijdt de olijven in reepjes (of koop ze in reepjes) en doe ze bij de watermeloen en komkommer.
 3. Snijdt de munt en basilicum en roer door de salade.
 4. Verkruimel de feta over de salde.
 5. Top met crema de balsamico naar smaak.

Geeft 2-3 porties 

2 Responses

  • Inge

   Beste Ria,
   Je kan het wel een dag van te voren maken maar dan zal de watermeloen en komkommer wel vocht loslaten, je zal dus onderin de kom wat vocht hebben staan. Dus het licht eraan of je dat erg vind. Groetjes Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.