Eiwitrijk Banaanbrood – Suikerarm

posted in: Gebak, Repen | 0

Eiwitrijk banaanbrood

Ik ben een fanatiek sporter. Ik doe zo’n drie keer per week Crossfit (een sport waar je een mix van kracht en uithoudingsvermogen traint) en daarnaast probeer ik nog 1 a 2 keer te hardlopen. Je snapt met al dat sporten eet je heel veel. En vanwege het kracht gedeelte van Crossfit is het nodig om redelijk wat eiwitten te eten, zeker na een training is het handig om eiwitten te eten.

Nu ben ik van nature niet iemand die heel veel eiwitten eet. De producten waar ik echt van houd (met name groenten en fruit) bevatten niet heel veel eiwitten. Het is dus echt iets waar ik op moet letten. Daarom probeer ik soms een snack te bakken met wat extra eiwitten erin. Dat kan in de vorm van eiwitpoeder zijn. Maar dat kan ook zoals in dit een natuurlijke bron van eiwitten zijn. In dit recept combineren we heerlijke zoete overrijpe bananen, met vezelrijk volkorenmeel, eiwitrijke cottage cheese en om het niet al te gezond te laten proeven een flinke dosis pure chocolade tot een heerlijk eiwitrijk banaanbrood.

Recept

Nodig:

180g cottage cheese (zelfgemaakte cottage cheese recept)
4 bananen (ongeveer 425g) + eventueel 1 voor bovenop.
3 el lijnzaad
270g volkorenmeel
1 tl bakpoeder
flinke snuf zout
50g pure chocolade, in stukjes

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Meng het volkorenmeel,, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Doe de cottage cheese en 4 bananen in een kleine kom en pureer met een staafmixer glad.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
  5. Schep de chocolade erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
  6. Als je ervoor kiest om een banaan op de bovenkant te doen dan snijdt je de banaan door midden en duwt hem in de bovenkant.
  7. Bak de cake in het midden van de oven in 60-75 minuten gaar, hij is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Als je een banaan op de bovenkant hebt gedaan, houdt het brood dan een beetje in de gaten als de bovenkant te bruin aan het worden is terwijl het brood nog niet gaar is dan kan je de bovenkant afdekken met wat aluminiumfolie.

Geeft 10-12 plakken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.