Volgens mij kan het nog net voordat de echte kou gaat intreden, een recept voor een koud ontbijt. Maar dan wel een koud ontbijt dat ons nog een vleugje zon geeft in de vorm van de tropisch smaak en de zonnig kleur van de mango. Voor de basis van deze heerlijke overnight oats pureren we mango en sojamelk (of een andere plantaardige melk), roeren er een goede hartige portie muesli door, wat lijnzaad en nog wat extra mango voor een zoete bite en klaar is kees. Een super makkelijk recept, dat je heel goed van te voren kan klaar maken, maar waar je ook heel goed mee kan variëren. Ben je niet zo ‘in to’ de mango pureer dan wat blauwe bessen of aardbeien (uit de diepvries).
Toch meer zin in warme havermout?
Chocolade Amandel Havermout
Mocka Havermout
Kers Kokos Havermout
Nodig:
400g mango, in stukjes
250ml soja drink of andere plantaardige melk
90g muesli
1 el lijnzaad
Hoe maak je het:
- Pureer 250g mango samen met de sojadrink en lijnzaad tot een glad mengsel.
- Schep de mango melk en de rest van de mango blokjes door de muesli.
- Zet de muesli een paar uur in de koelkast.
Geeft 2 porties
Gea Scholtens - van der werf
Dat ziet er wel heerlijk uit! doet mij ook denken aan een tropisch ontbijt.