Kastanje Muffins met Chocolade

posted in: Cupcakes en Muffins | 2

Na een heerlijke herfstwandeling en iets te fanatiek kastanjes rapen. Kwam ik met meer dan 2 kilogram kastanjes thuis. Daar moest natuurlijk iets meegemaakt worden. Ik maakte al eens eerder zelf kastanjemeel, dus besloot ik mijn eigen recept te volgen en ik eindigde met een flinke portie kastanjemeel. Ik besloot dit kastanjemeel te gebruiken om kastanje muffins te maken. Maar wat past er qua smaak goed bij kastanje? Ik dacht aan chocolade en banaan en dat bleek een schot in de roos te zijn. Deze muffins zijn heerlijk zoet, smeuïg en boordevol chocosmaak.

Kastanje Muffins met Chocolade

chocoladekastanje muffins

Nodig: 

95g kastanjemeel
90g volkorenmeel
2 tl bakpoeder
1/2tl zout
20g cacao
2 bananen (200g)
2 el honing
40g gekookte of geroosterde kastanjes, in stukjes gehakt
40g pure chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het: 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet 8 siliconen of papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
 2. Pureer de banaan glad en roer de honing door de banaan.
 3. Meng in een grote kom het kastanjemeel, volkorenmeel, bakpoeder, zout en cacao.
 4. Roer het honing-banaan mengsel door de droge ingrediënten.
 5. Schep de kastanjes en chocolade door het beslag.
 6. Schep het beslag in de cupcakevormpjes en bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. De muffins zijn gaar als een satéprikker er
  schoon uitkomt.

Geeft 8 muffins. 

2 Responses

  • Inge

   Je hebt helemaal gelijk! Wat stom van mij, kastanjemeel is glutenvrij, maar als je vervolgens tarwemeel toevoegt is het natuurlijk niet meer glutenvrij. Ik heb het aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.