Recept voor vegetarische Nasi met Pittige Tempeh

tempeh nasi

Jullie weten inmiddels dat ik dol ben op foodpreppen. Op zondag maken we in ieder geval twee gerechten en meestal een pan soep zodat we maandag en dinsdag tussen het sporten en voor mij naailes door snel en gezond kunnen avondeten.

Maar hoe fijn het mealpreppen het ook is, het is niet altijd makkelijk om recepten te vinden die makkelijk te bewaren en weer op te warmen te zijn. Nasi is een van die gerechten dat makkelijk te maken is, gezond is en ook nog eens goed op te warmen is.

Ik maak deze nasi met zilvervliesrijst, zelfgemaakte nasikruiden, tempeh en heel veel groenten. Een bordje vol vezels, vitamine, mineralen en heerlijkheid dus, perfect om op maandag tussen de sportles en naailes op te eten.

Recept

Nodig voor de tempeh:

125ml zoete chilisaus
125ml bouillon
1/2 tl cayenne
1/2 tl oregano
250g tempeh

Nodig voor de nasi:
400g nasi groenten
400g champignons, in plakjes
3 el nasikruiden (ik gebruikte zelfgemaakte)
200g zilvervliesrijst

Hoe maak je de tempeh:

  1. Snijdt de tempeh horizontaal door midden, dan diagonaal doormidden en elke diagonaal in twee├źn.
  2. Doe de chilisaus, bouillon en oregano in een schaal en meng goed.
  3. Leg de tempeh in de marinade.
  4. Zet beide 1-2 minuten in de magnetron; je wilt de magnetron verwarmen zodat deze meer smaak opneemt.
  5. Laat het vervolgens 30 minuten tot een aantal uren marineren.
  6. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  7. Haal de tempeh uit de marinade en bak de tempeh 5 minuten terwijl je de tempeh vaak keert.
  8. Voeg de rest van de marinade toe en laat 10 minuten inkoken, maar zorg wel dat je de bodem goed schoon blijft schrappen met een spatel.

Hoe maak je de nasi:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan of wok.
  3. Bak de champignons in 10 minuten goudbruin.
  4. Voeg de nasigroenten toe en bak 5 minuten.
  5. Voeg de nasikruiden toe, roer goed en bak 1 minuutje.
  6. Voeg de gekookte en afgegoten rijst toe en bak een paar minuutje mee totdat alles warm is.
  7. Schep de nasi op de borden en leg de tempeh erbovenop.

Genoeg voor 3-4 personen.
Perfect om te mealpreppen

Leave a Reply