Vegetarisch Kerst Bijgerecht: Hele geroosterde bloemkool

posted in: Bijgerecht | 0

Vegetarisch kerstmenu:

Voorgerecht: Paprika Pesto Room Soep met Parmezaanse Kaas Croutons
Tussengerecht: Rode Bieten Carpaccio met Geitenkaas
Hoofdgerecht: Vegetarische Seitan Roulade met cranberrysaus, aardappelen en hele geroosterde bloemkool.
Dessert: Banaanijs met Karamelsaus en Chocolade

Andere vegetarische kerst hoofdgerechten:

+5 vegetarische kerst hoofdgerechten

Bij een heerlijke vegetarisch kersthoofdgerecht zoals de seitan rollade horen natuurlijk ook een aantal lekkere bijgerechten. Bij de seitan rollade serveerde ik deze hele geroosterde bloemkool als bijgerecht.

Deze geroosterde bloemkool ziet er heel erg spectaculair uit, maar is super makkelijk te maken. Je maakt een kruidige marinade, giet hem in de bloemkool en besmeert de bloemkool rondom met de marinade. Vervolgens schuif je de bloemkool in de oven en 30-50 minuten later is de bloemkool om te serveren.

Hele geroosterde bloemkool

Hele geroosterde bloemkool

Hele geroosterde bloemkool

Nodig:
1 bloemkool
2 el olie
2 el water
2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1 tl Italiaanse kruiden
1/4 tl knoflookpoeder

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Maak de bloemkool klaar, verwijder de bladeren en snijdt de bovenkant van de kern weg zodat er een soort kuiltje ontstaat.
3. Meng de olie, water, paprikapoeder, zwarte peper, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder in een klein kommetje.
4. Leg de bloemkool met de onderkant naar boven in een ovenschaal. Schenk de helft van de marinade in de bovenkant van de bloemkool zodat de marinade ‘in’ de bloemkool loopt.
5. Draai de bloemkool om en bestrijkt de rest van de dressing over de buitenkant van de bloemkool totdat deze helemaal bedekt is.
6. Bak de bloemkool in 35-50 minuten gaar. Hoe lang je hem moet bakken is afhankelijk van hoe groot de bloemkool is, de bloemkool is gaar als een mes er makkelijk in kan. Ik gebruikte een bloemkool van 600g (zonder bladeren), deze was in 35 minuten klaar.

Genoeg voor 2-4 personen.
Je kan de bloemkool van te voren bereiden en dan in ongeveer 15 minuten op 180 graden opwarmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.