Vegetarische lasagne met Pompoen, Ricotta en Spinazie

posted in: Hoofdgerecht | 0

Ik ben dol op lasagne, ook al is het veel werk om te maken, we eten het toch zeker een keer in de twee weken. Meestal maken we gewoon standaard lasagne met rode saus, maar soms wil je wel eens wat anders. Zo kwam deze heerlijke vegetarische lasagne met pompoen, ricotta en spinazie tot stand.

In plaats van rode saus gebruiken we pompoenpuree en als andere vulling gebruiken we een heerlijke romig mengsel van ricotta, cottage cheese, Parmezaanse kaas en spinazie. Pompoenpuree kun je in Nederland helaas niet in de winkel kopen, maar is makkelijk zelf te maken door pompoen in stukken te snijden, in de oven gaar te roosteren (30 minuten op 200 graden Celsius) en dan pureren en voila we hebben pompoenpuree.

Deze vegetarische pompoen lasagne is even wat werk om te maken, maar hij super lekker en je kan hem ook heel goed foodpreppen, invriezen en later opnieuw opwarmen.

Vegetarische lasagne met pompoen, ricotta en spinazie

vegetarische lasagne met pompoen

Nodig:

225g verse spinazie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook
750g pompoenpuree
125ml plantaardige melk
1/2tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/4 tl zout
200g ricotta
200g cottage cheese
1 ei
20g + 20g Parmezaanse kaas
1tl gedroogde oregano
peper en zout
250-300g lasagne vellen (wij gebruiken meestal de kikkererwt lasagne of volkoren lasagne)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 5 minuut glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut toe. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Zet het vuur uit en zet even opzij.
  3. Schep de pompoenpuree in een kom en roer de melk, kaneel, nootmuskaat en zout erdoor. Zet even opzij.
  4. In een andere kom meng je de ricotta, cottage cheese, ei en 20g Parmezaanse kaas totdat alles goed gemengd is.
  5. Schep het spinazie mengsel door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak je ovenschaal erbij en begin met een dunne laag van het pompoenmengsel, hierover verdeel je lasagnebladen, daarna een laagje ricotta-spinazie, en herhaal deze lagen totdat alles op is, maar eindig met een laagje pompoen.
  7. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  8. Bak de lasagne 25 minuten met aluminiumfolie, haal dan het aluminiumfolie ervan en bak nogmaals 15 minuten totdat de lasagne mooi goudbruin is. Haal uit de oven en wacht ongeveer 10 minuten voordat je de lasagne aansnijdt.

Geeft 3-4 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.