Wij hebben recent orzo ontdekt, een soort mini pastavariant die heel erg op rijst lijkt; het wordt soms ook wel riso genoemt. We aten de vegetarische champignon spinazie orzo weken achter elkaar elke week, want makkelijk, snel klaar, good te foodpreppen en redelijk gezond. Maar na al die weken waren we wel op zoek naar een nieuwe variant. Toen kregen we een toogoodtogo box met een gigantische pot gegrilde paprika en zo ontstond deze vegetarische orzo met gegrilde groente.
Ik combineerde de gegrilde paprika met gegrilde aubergine en voor een extra smaak sensatie voegde ik wat pesto toe. In dit recept gebruiken voor nog meer smaak in plaats van bouillon, tomatenblokjes, die deze orzo ook nog eens een schitterende rode kleur geven.
En zoals altijd geldt deze orzo is perfect te personaliseren, geen gegrilde paprika in huis? Je kunt ook gegrilde courgette gebruiken. Geen pesto in huis? Gebruik tapenade of gebruik een paar theelepels Italiaanse kruiden.
Vegetarische Orzo met Gegrilde Groenten
Nodig:
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
180g orzo
1 blik tomatenblokjes (400g)
125ml plantaardige room
2 el (rode) pesto
of 1 aubergine + 200g gegrilde paprika uit pot
of 400g gegrilde groenten uit de diepvries (AH of Bonduelle)
50g Parmezaanse kaas
Olijven
Hoe maak je het:
- Snijdt de aubergine in plakken en grill deze in de oven onder de grill of in een grillpan totdat de plakken goudbruin zijn. Ik leg de plakken aubergine op een bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten onder de grill op 230 graden, ik draai ze dan om en bak ze nogmaals 5-8 minuten totdat beide kanten lichtbruin. Zet de aubergine dan even opzij.
- Verwarm een pan met een dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Bak de ui in ongeveer 4-5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten mee.
- Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes, plantaardige room en pesto toe en breng het mengsel al roerende aan de kook. Laat het mengsel al roerende ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen totdat de orzo gaar is.
- Snijdt ondertussen de gegrilde aubergine en de gegrilde paprika in stukjes.
- Voeg de verse gegrilde groente of de diepvriesgroenten toe aan de orzo, en warm door.
- Roer de Parmezaanse kaas door de orzo.
- Schep in de borden en garneer eventueel met wat olijven.
Geeft 2-3 porties
Leave a Reply