Gepofte Quinoa Granola met Pindakaas en Chocolade

posted in: Ontbijt | 0
Gepofte Quinoa Granola

Ik ben al een tijdje bezig om oudere recepten van De Bakparade te updaten, dat houdt in de recepten opnieuw maken, recepten aanpassen, foto’s aanpassen en de SEO van de recepten verbeteren. Maar ik heb meer dan 1000 posts op deze blog staan. Dus er is bijna geen beginnen aan. Welke recepten ik opnieuw maak baseer ik op een zeer wetenschappelijk methode. Ik zet af en toe Google Analytics aan en als ik zie dat iemand op een oude pagina heeft geklikt dan bekijk ik deze en bepaal ik of ik het recept opnieuw zal maken. Zo zag ik dat iemand laatst op het recept voor luchtige cruesli had geklikt, de foto is niet echt mooi, de SEO is dramatisch en het recept had ook nog wel wat verbeterpunten. Een perfecte kandidaat om opnieuw te maken en dat deed ik.

Ik verving de gemalen rijstwafels door gepofte quinoa (toentertijd niet verkrijgbaar), ik verving de eetlepel aanduidingen in het recept door grammen (toch makkelijker voor jullie om na te maken), ik voegde chocolade en pinda’s toe (om het nog lekkerder te maken) en ik maakte nieuwe (ik denk betere) foto’s. En nu kunnen jullie opnieuw genieten van deze heerlijke gepofte quinoa granola met pindakaas en chocolade!

Andere recepten met gepofte quinoa:

Gepofte Quinoa Granola met Pindakaas en Chocolade

Nodig:

120g havermout
25g gepofte quinoa (te koop bij grotere AH or bij Puur Mieke*)
80g appelmoes
80g pindakaas
40g honing
25g pure chocolade, gehakt (optioneel)
25g pinda’s, grofgehakt

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de havermout en quinoa in een grote kom.
  3. Meng in een kleine kom de appelmoes, pindakaas en honing totdat ze goed gemengd zijn. Mocht dit niet zo goed lukken, dan kan het helpen om de honing kort te verwarmen.
  4. Roer de natte ingrediƫnten door de droge totdat het goed gemengd id.
  5. Schep op de bakplaat en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  6. Zet de oven uit, maar laat de bakplaat in de oven, verdeel de gehakte chocolade over de granola en roer kort door. Laat het mengsel nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven staan en laat daarna buiten de oven verder afkoelen.
  7. Schep tenslotte de gehakte pinda’s door de granola en bewaar in een luchtdichte doos.

Geeft ongeveer 4-6 porties, maar is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoeveel je eet.

*Dit is een affliate link, dit houdt in dat ik een kleine vergoeding krijg als je via die link besteld, het kost jou geen cent meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.