Vegan Pindakaas Banaan Taart

posted in: Gebak, Snacks, Taart, vegan | 3

 

Pindabanaantaart-min

Pindakaas het blijft een hele grote favoriet hier in huize de Bakparade, op brood, op rijstwafels, in de vorm van satesaus, door smoothiebowls noem maar op. Dit maal besloot ik de pindakaas op een knapperige havermout te gieten, samen met zoete banaan en heerlijke romige kokosmelk. Een heerlijk taartje was geboren ;)

Nodig:

75g havermout
2 el stroop (keukenstroop, agave, rijstsiroop)
1 el kokosolie
45g pindakaas
190g banaan
40g pure chocolade
200ml kokosmelk
1/2 tl agar agar

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm (diameter 16cm) met bakpapier.
  2. Meng de havermout, stroop en kokosolie.
  3. Schep het deeg in de springvorm en druk met je (vochtige) vingers plat tot de hele bodem bedekt is.
  4. Bak in 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
  5. Pureer de pindakaas en banaan in de keukenmachine glad. Voeg de chocolade toe en pulseer kort.
  6. Doe de kokosmelk en de agar agar in een een steelpannetje en zet op middelhoog vuur.
  7. Breng de kokosmelk al roerende aan de kook en laat 5 minuutjes heel zachtjes koken.
  8. Voeg de kokosmelk toe aan de keukenmachine en pureer kort glad.
  9. Giet het mengsel op de koekbodem, garneer eventueel met extra fijngehakte chocolade en pinda’s en zet dan minimaal 2 uur in de koelkast.

Geeft 6 stukken 

(Visited 227 times, 1 visits today)

3 Responses

  1. Hoi Inge,

    Bedankt voor het heerlijke recept!
    Ik wil het graag gaan maken, maar vroeg me af of ik de chocola eerst ook moet smelten voordat het in de keukenmachine gaat?

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.