Chocolade Restjes Banaanbrood

posted in: Brood, Cake, Desserts, Gebak, Snacks, Taart | 3

 

Zoals jullie weten ben ik dol dol dol op bananenbrood, daarom staan er op deze blog al 3 versies:

Maarja ik krijg nooit genoeg van banaanbrood en ik vind het ook saai om één ding meerdere keren te maken, ik moet altijd iets anders doen (het is een tic, ik kan er niks aan doen). Dus toen ik weer eens te rijpe bananen had en ik aan iemand had beloofd bananenbrood te maken, ging ik denken hoe kan ik het weer eens anders doen? En toen viel mijn oog op een aantal zakjes met restjes gebroken M&M’s en gehakte chocolade die in mijn bakdoos (ik heb een schoenendoos met daarin al mijn bakspullen) lagen… En zo was het Chocolade Restjes Banaanbrood geboren, het idee? Neem het basisrecept (zie hieronder) en ga in je huis op zoek naar restjes chocolade: kerstkransjes, chocolade letters, die 3 m&m’s die nog ergens onder in de kast liggen. Hak ze fijn en schep ze door het beslag. Het resultaat een hele kleurige (als je M&M’s gebruikt) heerlijk zoet brood :)

Chocolade Restjes Banaanbrood

IMG_3009

 

IMG_3002

Nodig:

 • 125g bloem
 • 1/2 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 1/2 el lijnzaad
 • 2 bananen, geprakt
 • 4 el appelmoes
 • 90g suiker
 • +/- 2 handen restjes chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
 2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en lijnzaad in een grote kom.
 3. Meng de appelmoes, bananen en suiker in een andere kom.
 4. Roer het appelmoesmengsel door de bloem, tot het net gemengd is.
 5. Schep je chocolade restjes erdoor en giet in de springvorm.
 6. Bak 35-40 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.

Geeft 1 kleine spingvorm (diameter 16cm): +/- 6 plakken

3 Responses

  • Inge

   Ik denk het wel, is voor de binding in dit recept, je zou evt. 1/2 banaan kunnen proberen, maar kan niet garanderen dat dit werk (A)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.