Karamel Saus

Ik ben dol op karamel saus. Je zou het ook verslaving in een pot kunnen noemen, want het is op zoveel manieren lekker:

  • Op de boterham
  • In de koffie
  • In de chocolademelk
  • Appelschijfjes erin gedipt
  • Zo uit de pot…

Dus een ander een plezier, maak een hele grote pan, verdeel over een aantal potjes met een leuk kaartje en maak heel veel nieuwe vrienden!

Karamel Saus

IMG_6734

IMG_6739

Nodig:

  • 125ml water
  • 195g suiker
  • 125ml slagroom
  • 1/8 tl zout

Hoe maak je het:

  1. Doe het water in een pan met een dikke bodem.
  2. Giet de suiker in het midden van de pan.
  3. Zet op een middelhoog vuur totdat de suiker opgelost is.
  4. Zet dan het hoog vuur totdat de suiker goudbruin is geworden, 20-30 minuten. LET OP: Roer nooit anders gaat de suiker kristalliseren. Je mag alleen suiker kristalen van de randen vegen met een natgemaakt kwastje.
  5. Roer de slagroom er voorzichtig door (pas op, dit gaat heel hard pruttelen) tot het een gladde saus word (je denkt dit gaat nooit goedkomen, maar roer gewoon dan komt het goed).
  6. Laat doorkoken tot het de gewenste dikte heeft, maar let wel op dat de saus nog dikker word als hij afkoelt.
  7. Roer het zout erdoor en verdeel over potten.

3 Responses

  1. Tine

    Mmm, karamel, heerlijk zoet!
    Vroeger kon je zo karamelsaus kopen voor op een ijsje en dat werd lekker hard en knapperig eens het contact had met het koude ijs. ZALIG!

  2. Silvia

    Hoihoi! Ik wilde even melden dat het e-mail adres bij ‘over mij’ niet klopt, vandaar dat mijn mail niet aankwam (zie post ‘anoniem’ van gister). Hier staat namelijk @blogspot.com, maar bij ‘contact’ zie ik @gmail.com staan. :) Krijg trouwens echt het ‘julie&julia’ gevoel (van het boek en de film) van jouw blog, super leuk! Heerlijk ook wat je vandaag post. xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.