Quinoa Sinaasappel Wortel Salade

posted in: Hoofdgerecht, Lunch, vegetarisch | 1

Ik ben de laatste tijd een beetje op een ‘’vreemde granen’’ kick. We hebben al gierst gehad ( Gierst Champignonsoep) en amaranth (Gepofte Amaranth Pindakaas Chocolade Cups en Gepofte Amaranth Repen) en nu ben ik weer terug bij quinoa. Ik maakte als eens eerder dingen met quinoa (Knapperig Quinoa Cruesli en Quinoa-havermout repen), maar quinoa was een beetje uit mijn oog (en dus ook mijn hart) verdwenen.
Maar toen ik in de biologische winkel liep, zag ik een pak staan en dacht ik neem eens mee. En dat is altijd de tactiek, want als ik het in huis heb, wil ik het ook echt gebruiken (ik heb gemiddeld 2x per maand een ik-moet-mijn-voorraad-opmaken-en-niks-nieuws-meer-kopen-kick). En dan begint meestal de zoek kick op de gigantische lijst aan kookblogs die ik heb.
En zo kwam ik via een website vol vegetarisch gezonde recepten (die overigens heel oud is aan de lay-out te zien), op dit heerlijke en vooral zonnige quinoa recept. Want wat word ik blij van deze salade met het prachtige oranje van de wortel en sinaasappel erin; de perfecte salade voor de bijna-lente :)

Tips:

 • Quinoa kan je makkelijk vervangen door gierst of couscous of bulgar, wat je in huis hebt.
 • Gebruik eens ander fruit; ananas of mango (of allebei) lijken me ook heel lekker.
 • Maak het nog gezonder en vullender door er een handje nootje door te roeren.
 • Een handje rozijnen erdoor, is ook heel lekker.

Dit was het laatste recept van de lunchweek, zijn jullie klaar voor nog een themaweek? Wat voor thema lijkt jou leuk?

Recepten van de lunchweek:

Quinoa Sinaasappel Wortel Salade
Aangepast van Fat Free

IMG_7946

Nodig:

 • 75g gekookte quinoa
 • 1 sinaasappel
 • 1 kleine wortel
 • 2 el yoghurt
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl citroensap of azijn
 • 5 druppels stevia of 1 tl honing of suiker

Hoe maak je het:

 1. Schil de sinaasappel, zodat ook het velletje mee komt, snijdt daarna in stukjes.
 2. Schil de wortel en snijdt in dunne plakjes.
 3. Doe de sinaasappel, wortel en quinoa in een kom en roer door elkaar.
 4. Meng in een apart kommetje de yoghurt, mosterd, citroensap en stevia.
 5. Giet de dressing over de salade en laat koud worden in de koelkast.

Geeft 1 kleine portie

Voedingswaarden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.