Pittige Indische Groente Seitan Soep

posted in: Hoofdgerecht, Lunch, vegan, vegetarisch | 0

Nu ik precies (nouja ongeveer) weet hoe ik seitan moet maken, moet ik ook op zoek naar recepten waar ik het in kan gebruiken. Want ik kan natuurlijk niet elke keer Seitan Champignon Stoofschotel eten (hoewel die heel erg lekker is). Ik had seitan al eens in een pakje Chinese tomatensoep (ik weet het, ik moet het eigenlijk zelf maken, ik schaam me diep) gedaan. Dus soep leek me een goede optie. Tegelijk kon ik me herinneren dat ik nog een recept bij mijn favorieten had staan voor een soort Indonesische soep. Die combi leek me goed: seitan + kruidige Indische soep. En het bleek inderdaad een heerlijke combinatie te zijn. Ik werd er helemaal blij van. Lekker kruidig van de currypasta (die je zelf maakt), de frisse knapperigheid van de lente-uitjes en het malse van de seitan en champignons. Het is een ‘keeper’ ( zo noemen we een recept dat vaker gemaakt gaat worden ;))

Tips:

 • Je kan de ingrediënten voor de currypasta makkelijk verdubbelen. De pasta is een heerlijke basis voor heel veel Indische gerechten én blijft heel lang goed.
 • Geen seitan? Je kan er ook een gebakken omelet in doen of tofu stukjes.
 • Lente uitjes, gooi de uiteindes niet weg! Je kan je ze weer laten aangroeien!

 

Pittige Indische Groente Seitan Soep
Aangepast van Fat Free Vegan

IMG_7960

Nodig:

 • 2 tenen knoflook
 • 1/2 ui
 • 1 el verse gember, fijngesneden
 • 1/2 tl kurkuma
 • 1/2 tl laos (conimex)
 • 1/2 tl gemalen koriander
 • 1/4 tl zwarte peper
 • 1l groentebouillon
 • 150g taugé
 • 200g champignons, in plakjes
 • 50g rijstnoedels
 • 200g seitan
 • 2 lente-uien, fijngehakt
 • ketjap, sambal

Hoe maak je het:

 1. Bak de champignons in een scheutje olijfolie totdat ze lichtbruin zijn, haal uit de pan en zet opzij.
 2. Doe de knoflook, ui, kurkuma, laos, koriander en peper in de keukenmachine en pureer tot een pasta (het hoef niet glad te zijn).
 3. Bak de pasta 1 minuut in een antiaanbakpan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de champignons en seitan toe en zet op laag vuur.
 4. Breng een kleine pan water aan de kook. Kook de taugé 1 minuut. Schep de taugé uit het water en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel af met koud water.
 5. Schep de noedels en taugé in komen en schep de bouillon erover. Garneer met lente ui en breng aan tafel nog extra op smaak met sambal en ketjap.

Geeft 2-3 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.