Het is zo leuk om zelf vegetarische dingen te maken, er valt zo veel te varieeren. Je kiest de basis en voegt daar wat binder aan toe en kruiden en je hebt je eigen burger die zo gezond kan zijn als je zelf wilt en die precies die smaak heeft die jij wilt. Dus ben je op zoek naar een burger die past bij je Mexicaanse maaltijd? Dan voeg je cajunkruiden toe, wil je wat meer Italiaans dan voeg je tomatenpuree, oregano en knoflook toe.
Deze balletjes zijn niet echt in te delen in een land, maar ze zijn wel erg bijzonder. Ik zou zelf niet zo snel op de combinatie van mais, quinoa en kaas zijn gekomen, maar dat maakt ze niet minder lekker, want lekker zijn ze!
Quinoa Mais Kaasballetjes
Aangepast van Running to the Kitchen
Nodig:
- 180g gekookte quinoa
- 30g geraspte kaas
- 15g voedingsgist
- 1 el lijnzaad + 3 el heet water
- 2 el peterselie
- 3 el broodkruim
- 2 el bloem
- 1/4 tl knoflookpoeder of 1 teen knoflook
- 1/2 ui, fijngesneden
- 60g mais
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl paprika poeder
- 1/4 tl rode pepervlokken
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed bakplaat met bakpapier.
- Meng de warme quinoa met alle andere ingredienten.
- Vorm kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
- Bak 20 minuten, totdat ze mooi lichtbruin zijn.
- Laat ze 5-10 min afkoelen op de bakplaat, ze worden dan wat steviger.
Geeft 10 balletjes
Leave a Reply